Összefoglaló 2021. február 23., kedd

MK: Mezőkövesd - DVTK 2-0 (2-0)

A MOL Magyar Kupa 9. fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK. Az első negyedóra a inkább hazaiaké, a második a DVTK-é volt. A hazaiak egy pontrúgás után némi szerencsével megszerezték a vezetést, majd még a szünet előtt rárúgták a másodikat is. A második félidőben is kiegyenlített erők küzdöttek, de újabb gól már nem esett, így a Mezőkövesd jutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé. Pénteken az OTP Bank Ligában Miskolcon találkozik a két csapat.

MK: Mezőkövesd - DVTK 2-0 (2-0)


MOL Magyar Kupa 9. forduló

Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Tóth II Vencel, Bornemissza Norbert).
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Szeles, Vajda S. - Martić - Vutov, Chrien, Rui Pedro, Nagy D. - Vojtuš. Vezetőedző: Pintér Attila.
DVTK: Malenica - Shestakov, Karan, Soldo, Pikk  - Max, Zsiga, Živulić - Roshi, Ivanovski, Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Zsiga helyett Suljić, Ivanovski helyett Vaněček, Roshi helyett Grozav, és Max helyett Márkvárt mind a 60., Rui Pedro helyett Cseri és Chrien helyett Kamenar a 65., Dražić helyett Molnár G. a 72. Vutov helyett Jurina a 75., Martić helyett Karnitski és Farkas D. helyett Vadnai a 81. percben.
Sárga lap: Chrien a 20., Szeles a 47., Pikk az 52., Soldo a 73., Vajda S. a 74., Shestakov a 85., Pillár a 90. percben.
Gólszerző: Rui Pedro (1-0) a 36., Vutov (2-0) a 42.  percben.

A Mezőkövesd jutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.

 

Kulcspillanatok

36. perc: Hazai szöglet jobbról, Vutov beadását Vajda 18 méterről kapásból ellőtte, Ivanovski blokkjáról lepörgött a labda, majd középről balra pattant éppen Rui Pedro elé, aki közelről a hálóba lőtt, 1-0 

42. perc: Nagy ment el a bal szélen, centerezését Chrien kapura lőtte, Malenica bravúrral védett. A kipattanót Antonio Vutov szedte össze, majd 7 méterről a léc alá lőtt, 2-0

Edzői értékelések

Pintér Attila: -  Nagyon jó kupamérkőzést láttunk, mindkét csapat tovább akart jutni, és nagy erőket mozgósított ennek érdekében. Az első 15-20 percben próbált nagy nyomást helyezett ránk a DVTK, de jól kezelték a játékosok ezt. Ilyen mérkőzésekből kellene minél több, mert az jót tesz a Magyar Kupának, jót tesz a magyar futballnak. Pénteken újra a DVTK-val játszunk, az teljesen más mérkőzés lesz. Már ma is sokkal erősebb DVTK-val találkoztunk, mint azelőtt. Diósgyőrben is egy nagyon jó mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy mi járunk sikerrel.
Zoran Zekić: -  Az első harminc percben kiegyenlített játékot láttunk, majd két elkerülhető góllal megnehezítettük a saját dolgunkat.  Mindent megtettünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de ez a cserékkel sem sikerült. Próbáltunk játszani, de a hiányzó agresszivitás miatt nem tudtuk összeszedni a hosszú indítások után a lecsorgó labdákat, ráadásul túl nagy területet hagytunk ellenfelünknek. Gratulálok  a Mezőkövednek, és sok sikert kívánok nekik a Magyar Kupában!