Beharangozó 2021. március 4., csütörtök

Zoran Zekić: A végsőkig kell küzdeni!

Péntek este nyolc órától hazai pályán játszik a DVTK az OTP Bank Liga 25. fordulójában az MTK ellen. A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzővel beszélgettünk.

Zoran Zekić: A végsőkig kell küzdeni!


A csütörtöki edzésen ismét beszállt a játékba Zoran Zekić, aki korábban elmondta a személyes jelenlétével is próbál plusz energiát adni a csapatnak.

- Szeretném, hogy ne csak tudják, hanem érezzék is a játékosok, hogy köztük vagyok, segítek nekik mindenben - mondta Zoran Zekić. - Lehet, az erőnlétem kissé megkopott mióta visszavonultam a labdarúgástól, de a küzdőszellemem a régi. Kedd este játszottunk az FTC ellen, másnap a keret két részre bontva dolgozott, a kezdőcsapat tagjai regenerációs edzésen vettek részt, míg a többiek terhelést kaptak. Így érdemben valójában csak a csütörtöki nap állt rendelkezésre, amikor videóztunk, majd az edzőpályán ismételtünk át néhány taktikai elemet.

Pénteken délben még egy rövid átmozgatás vár a játékosokra, este pedig jöhet a mérkőzés a DVTK Stadionban, azaz hazai pályán.

- Valójában mindegy, hogy itthon vagy idegenben játszunk - reagált a vezetőedző -, mert a hazai pálya legnagyobb előnye, a diósgyőri közönség ezúttal is hiányozni fog. A játékosoknak továbbra is magukban kell megtalálni a holtponton átlendítő plusz motivációt, ami máskor a lelátóról érkezik. Az eredmények mégis azt mutatják, hogy itthon veretlenek vagyunk 2021-ben. Ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy a Budafok és a Mezőkövesd is az utolsó percben mentett pontot Diósgyőrben, ezért külön felhívtam a játékosok figyelmét, az MTK ellen az utolsó pillanatig kell koncentrálni. A legtöbb esetben az dönt két egyforma képességű csapat között, hogy melyik csapat akarja jobban a győzelmet, de küzdeni akarással bizonyos fokú minőségbeli különbséget is el lehet tüntetni.

Az MTK jelenleg a tabella 4. helyén áll (9 győzelem, 7 döntetlen, 8 vereség), a legutóbbi két mérkőzésen előbb 0-2-ről állt fel aZ FTC, majd 2-0-ról veszítetett a Honvéd ellen.

- Szokás szerint kielemeztük az ellenfél játékát, de nekünk továbbra is a saját játékunkra kell koncentrálni, mert minden taktika annyit ér, amennyit meg tudunk valósítani belőle. Az FTC ellen látott kompakt védekezést és küzdőszellemet várom ezúttal is, támadásban viszont annál is többet: gyors labdakihozatalt, több kapura lövést, és mindenekelőtt gólokat. Ezúttal is a győzelemért játszunk, három ponttal fel tudunk zárkózni a vetélytársainkhoz.

A DVTK-ban Márkvárt Dávid az FTC ellen begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt nem játszhat. Molnár Gábor, Polgár Kristóf és Branislav Danilović egyaránt elkezdte a rehabilitációs edzéseket, de még nem állnak készen a játékra. A kedden hiányzó Vinko Soldo, Luka Marin és David Vaněček állapota javul, a mérkőzés előtt dől el, hogy vállalni tudják-e a játékot.

A magyarországi sportrendezvényeket továbbra is csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni, ezért kérünk mindenkit, otthonról buzdítsák a csapatot!