A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége elfogadta a Magyar Kupa 2020/2021-es versenykiírását. A koronavírus-járvány miatti helyzetben meghíváson alapuló négyes döntőt rendeznek, amelynek résztvevője az Erste Liga két legjobb magyarországi csapata, vagyis az FTC-Telekom és a DEAC, továbbá a külföldi bajnokságban szereplő két együttes, a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék.

A Magyar Kupa négyes döntőjének házigazdája a pályázat útján kiválasztott Debrecen. Az elődöntő párosításának sorsolását hétfőn tartják. A két elődöntőt április 2-án, pénteken délután rendezik, a bronzmérkőzés és a finálé pedig szombaton lesz. Valamennyi találkozót közvetíti az M4 Sport.

A program

Április 2. péntek, 12.30 1. elődöntő (m4sport.hu)
Április 2. péntek, 16.00, 2. elődöntő (M4 Sport)
Április 3., szombat, 14.30, bronzmérkőzés (m4sport.hu)
Április 3., szombat, 18.00, döntő (M4 Sport+)

A mérkőzésekre valamennyi játékos nevezhető, aki a csapata elsődleges bajnokságában játékosjogosultsággal rendelkezik, így az együttesek a legjobb keretükkel állhatnak ki.

Ha a rendes játékidő letelte után döntetlen az eredmény, 3 perc szünet után 5 perces hosszabbítás következik az első gólig. Amennyiben a hosszabbításban nem esik gól, büntetőlövések következnek.

forrás: jegkorongszovetseg.hu