Beharangozó 2021. április 2., péntek

Zoran Zekić: A legfontosabb az, ami a mez elején van

Szombaton 17 órától Zalaegerszegen lép pályára a DVTK labdarúgó csapata. A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzővel beszélgettünk.

Zoran Zekić: A legfontosabb az, ami a mez elején van


Mindenekelőtt arra voltunk kíváncsiak, hogyan és mivel telt az elmúlt három hét, hiszen január óta most először volt arra lehetőség, hogy ennyi időt egyhuzamban együtt készüljön a csapat és a szakmai stáb.

- Ha a két edzőmeccset nézzük, akkor nem jól használtuk ki az időt, hiszen ezek nem sikerültek túl jól - mondta Zoran Zekić. - Az elsődleges célunk az volt, hogy a bajnokságból hátralévő időszakban olyan játékot játsszunk, amilyet tudunk, és ezt a legjobb tudásunk szerint tegyük. A Nyíregyháza és a KBSC ellen sok olyan új dolgot kipróbáltunk, amelyek közül néhányat biztosan nem fogunk tétmérkőzésen alkalmazni. A második találkozón több olyan egyéni hiba is volt, amelyeket bajnoki meccseken nem szabad elkövetni. Nagyapám azt mondta, hogy az okos ember a másik kárán tanul, de mi nem vagyunk ennyire okosak, ezért a saját kárunkon tanultunk ezekből a meccsekből.

Adja magát a kérdés. Mi lehet a siker receptje szombaton?

- A múltkor gulyáslevest főztem, nagyon jól sikerült, de lehet, hogy legközelebb nem lesz ugyanilyen finom, pedig akkor is ezek lesznek az alapanyagok és a recept sem változik - mondta kis mosollyal a szája sarkában a vezetőedző. - Amikor valaki emberekkel dolgozik, ez ugyanúgy előfordul. Nem mindig ugyanazok a dolgok vezetnek a sikerhez. A csapat egész héten a szombati feladatra összpontosított, ezt láttam az öltözőben és az edzéseken is, ezért azt várom, hogy ez megjelenjen a meccsen is. Ugyanakkor a legfontosabb az, ami a mez elején van (a melegítő felsőjén lévő DVTK címerre mutat - a szerk.), és már többször elmondtam, milyen fontos, hogy mindenki tisztelje a klubot és megmutassuk a szurkolóknak, mire vagyunk képesek. Minden hátralévő meccsen 150 %-ot fogunk kiadni magunkból.  

Hysen Memolla és Odise Roshi az albán, Artur Pikk pedig az észt válogatottal készült az elmúlt hetekben, így ők nem lehettek a csapattal. Orosz Donát és Branislav Danilović a sérülése utáni rehabilitációját végzi, mindenki más egészséges. Polgár Kristóf már a KBSC elleni meccsen visszatért, míg Molnár Gábor a héten már a csapattal edzett, így ő is közel jár a visszatéréshez, de egyelőre kérdéses, hogy el tud-e utazni Zalaegerszegre. Dejan Karan ugyanakkor biztosan nem lép majd pályára, hiszen a Honvéd ellen begyűjtötte az 5. sárga lapját.

- Valószínűleg egyediek vagyunk az egész világon abból a szempontból, hogy sereghajtóként három felnőtt válogatott játékosunk is van - vágta rá Zoran Zekić. - Büszkék vagyunk rá , hogy Hysen Memolla és Odise Roshi is pályára lépett az albán válogatottban. Artur Pikk is csak azért nem játszhatott, mert egy pozitív vírustesztet produkáló válogatott csapattársa miatt kontaktszemélyként karanténba kellett vonulnia, de már van két negatív tesztje, így pénteken ő is csatlakozhat hozzánk. Ugyanakkor, ha őszinte akarok lenni, akkor nem a válogatottaknál lévő játékosokon és a sérülteken járt az eszem az elmúlt napokban, hanem azokon, akik végig a rendelkezésünkre álltak.

Zalaegerszegen is volt teendő, hiszen bő két hete Waltner Róbert vette át Boér Gábortól a szakmai munka irányítását. Hogyan lehet egy frissen edzőt váltó csapatra felkészülni?

- Minden új edző megpróbál - amilyen gyorsan csak lehet - hatást gyakorolni a csapatára, hogy ez sikerül-e, az több dologtól függ - zárta a DVTK vezetőedzője. - Felkészültünk a Zalaegerszegből és Waltner Róbert korábbi csapataiból is, tisztelnünk kell a mindenkori ellenfelünket, de továbbra is elsősorban a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni. Van néhány játékosuk, akik korábban játszottak Horvátországban, őket személyesen is ismerem. Két bátran játszó csapat fog találkozni Zalaegerszegen. Arra számítok, hogy a csapatom most fogja a legjobb játékát nyújtani az eddigi szezonban. Ha ez sikerül, akkor győztesen térhetünk majd haza.

A találkozó zárt kapus, kérjük szurkolóinkat, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt ezúttal is a képernyő előtt drukkoljanak! A mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti.