Összefoglaló 2021. április 11., vasárnap

DVTK tartalék - SBTC 3-2 (1-2)

Újabb győzelmet aratott hazai pályán a DVTK tartalék csapata. Az NB III-as bajnokság 28. fordulójában vesztett állásból fordítva szerezte meg a három bajnoki pontot Zsivoczky Gyula együttese. A Salgótarján ellen Makrai Gábor kétszer volt eredményes, a győztes gólt pedig a csereként beállt Schildkraut Krisztián szerezte.

DVTK tartalék - SBTC 3-2 (1-2)


NB III. Keleti csoport, 28. forduló

DVTK tartalék - Salgótarjáni BTC 3-2 (1-2)

DVTK edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Géhl Botond).
DVTK tartalék: Bukrán E. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., A. Kalandadze - Zsemlye B., Kispál T. - G. Omarashvili, Zsiga M., Makrai G. - J. Cortés. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Salgótarjáni BTC: Végh N. - Hegedűs M., Sárközi T., Tarlósi M., Horváth M., Szeles P., Petrezselyem T., Köböl M., Skulka B., Boros A., Gazdag B. Vezetőedző: Lakatos Béla. 

Csere: A. Kalandadze helyett Nagy Á. a 62., Zsiga M. helyett Schildkraut K. a 70., G. Omarashvili helyett Csávás B. a 70., Zsemlye B. helyett Gönczi S. a 79., Horváth M. helyett Bata G. a 79. percben. 
Sárga lap: Zsemlye B. a 29., Bukrán E. a 32., Boros A. a 36., Mrva P. a 41. percben.
Piros lap: Makrai G. a 90+2. percben.
Gólszerző: Sárközi T. (0-1) a 18., Makrai G. (1-1) a 24., Tarlósi M. (1-2, 11-esből) a 39., Makrai G. (2-2) a 60., Schildkraut K. (3-2) a 75. percben. 


Kulcspillanatok

18. perc: Sárközi révén jutottak előnyhöz a nógrádiak, miután a tizenhat-tizenhét méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 0-1. 

29. perc. Bukrán hosszú kirúgása után három salgótarjáni játékos között a Makrai fejelt a vendégek kapujába a tizenhatos vonaláról, 1-1. 

39. perc. A hazai büntetőterület jobb sarkában vélt szabálytalanság miatt tizenegyes rúgást ítélt a játékvezető. A tizenegyes a jobbra mozduló Bukrán helyére, a kapu közepébe gurította Tarlósi, 1-2.

60. perc: Makrai kapott átadást, lefordult a védőkről, betört a tizenhatoson belülre, ahol elütötték. A megítélt büntetőt a sértett higgadtan helyezte a Salgótarján kapujába, 2-2. 

75. perc: A csereként beállít Schildkraut szerzett labdát a salgótarjáni térfélélen, bátran a kapu felé fordult, megtolta, majd jó húsz méterről jobbal kilőtte a kapu jobb alsó sarkát, 3-2. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivóczky Gyula: - Az egész mérkőzésen domináltunk, folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. Két hibát azonban elkövettünk, amiért súlyos árat fizettünk, mert a Salgótarján ezeket ki tudta használni. Ettől függetlenül nagy volt a fölényünk, ezért teljesen megérdemelten nyertünk. A csapat mentális és fizikális erejét jelzi, hogy a második félidőben vesztes állásból tudtunk megfordítani a találkozót. Annak viszont nem örülök, hogy a legeredményesebb játékosunkat, Makrai Gábort a hosszabbításban kiállították. Gratulálok a csapatnak és készülünk a szerdai, megyei rangadóra a Mezőkövesd ellen. A Salgótarjánnak sok sikerült kívánunk az elkövetkezendő bajnoki mérkőzésekre.

Lakatos Béla: - Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen egy átlövés góllal sikerült megszereznünk a vezetést. A DVTK pontrúgásokból volt veszélyes, és sajnos az első játékrészben nagyon sok lövést engedtünk a kapunkra. Ezt átvészeltük, így előnnyel mehettünk a szünetre. Úgy éreztem, hogy megtudjuk nyerni a mérkőzést, de a félidőben felhívtam a csapatom figyelmét azokra a hibákra amelyből az ellenfélnek veszélyes lehetőségei voltak. A második félidőben azonban nem tudtuk megtartani a labdát, magunkra húztuk a hazaiakat, nagyon beszorultunk. Mindhárom gólunkat nagy egyéni hibákból kaptuk, így pedig nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Sajnálom, mert két gólt rúgtunk idegenben, viszont kapituláltunk hátul. Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére.