Összefoglaló 2021. május 2., vasárnap

U17: DVTK - PAFC 0-3 (0-2)

Két védelmi hibát kihasználva a bajnoki cím legfőbb várományosa kétgólos előnyt szerzett a DVTK U17-es együttesével szemben. A fordulás után a Puskás Akadémia tovább tudta növelni az előnyét az egyébként fegyelmezetten és szervezetten futballozó Diósgyőrrel szemben.

U17: DVTK - PAFC 0-3 (0-2)


Országos U17-es bajnokság, 
A csoport, 10. forduló

Diósgyőri VTK U17 - Puskás Akadémia FC U17 0-3 (0-2)

DVTK edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Kis Zsolt (Nagy Sándor, Homoki Gábor).

Diósgyőri VTK U17: Sz. Varga M. - Regdánszki M., Komlósi B., Balázs P., Illés B., Fercsák R., Hetyei Sz., Elizeus A., Vincze D., Szloboda Á., Nahaj N. Vezetőedző: Bém Gábor. 

Puskás Akadémia FC U17: Pécsi Á. - Bányai R., Kiss N., J. Kicsun, Farkas B., Szabó V., Bakti B., G. Perfetto, B. Makara, Szalai Sz., Kocsis D. Vezetőedző: Mónos Tamás.

Csere: Komlósi B. helyett Marok Á. a 33., Elizeus Á helyett Vajda B. a 46., Szloboda Á. helyett Kiss P. a 46., G. Perfetto helyett Major M. a 65., B. Makara helyett Babós L. a 72., Illés B. helyett Ördög Sz. a 72., Fercsák R. helyett Németh Á. a 75., Bányai R. helyett Koch L. a 76., Szabó V. helyett Kapus B. a 76. percben. 

Gólszerző: Szabó V. (0-1) a 48., Bakti B. (0-2) az 50., Szabó V. (0-3) a 72. percben. 


Bém Gábor: - Ezen a mérkőzésen volt minden. Sérülés, mentő, figyelmetlenség, egyéni hiba. Összességében azonban jól játszott a csapat. Amit elterveztünk támadásban és védekezésben azt megvalósították a fiúk, sajnos három elkerülhető gólt kaptunk. Ezútal vélhetően az idei bajnokkal találkoztunk, akiknek ezúttal is gratulálunk. 

Mónus Tamás: - Igyekeztünk azt a futballt játszani, amit folyamatosan gyakorlunk. Mélységben és szélességben szűk területen tartottuk a DVTK-t, tudtunk, hogy játszós csapattal találkozunk, akik labdát akarnak kihozni, különösen hazai pályán. Ebből volt két hibapontjuk, amit sikerült kihasználunk, utána egyértelműen uraltuk a játékot. Az ellenfelünk ezúttal inkább pontrúgásokból volt veszélyes, támadásfelépítésben kevésbé, ami ugyancsak a játékosaimat dicséri.