A fiatal játékosok az ország minden pontjáról érkeztek Diósgyőrbe, ahol előbb egy fizikai felmérésen vettek részt, majd számot adhattak technikai-taktikai tudásukról is.


- Ezen a napon megközelítettük a százas létszámot, ami egy ilyen rendezvény kapcsán igen magas részvételi arányt tükröz. Emellett persze előfordultak olyan esetek is, amikor a meghívottak közül néhányan különböző okok miatt nem tudtak eljönni a kiválasztóra, de természetesen nem tettünk le arról, hogy később őket is megnézzük az akadémiánkon - fogalmazott a kiválasztóval kapcsolatban Szakál Csaba, a DVTK LSA vezető scoutja. – Ezúttal azt szerettük volna felmérni, hogy a korábban megfigyelt játékosok milyen szinten vannak fizikálisan, technikailag és taktikai érettség szempontjából. A technikai és fizikális teszteket követően kisebb csoportokra osztottuk a résztvevőket, akik 4+1-es, egymás elleni játék során mutathatták meg játékügyességüket és egyéni kvalitásukat.

Szakál Csaba kiemelte: a DVTK LSA célja, hogy megtalálják az általuk legügyesebbnek, illetve mentálisan is érettebbnek tartott fiatal tehetségeket, akik a jövőben az akadémiai körülmények között még tovább fejlődhetnek és még inkább kibontakoztathatják tudásukat.


- A kiválasztót értékelve egyértelműen pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, örültek a gyerekek, hogy eljöhettek a diósgyőri edzőközpontba, ahol nagyon sok edzőkolléga volt rájuk kíváncsi, ami fokozta a motivációjukat – tette hozzá az akadémia vezető játékosmegfigyelője. – A szakmai program keretén belül minden játékosnak bemutattuk az edzőközpontunkat, emellett pedig mindenkit megleptünk egy kis aprósággal, ami arra emlékezteti majd őket, hogy Diósgyőrben jártak. A jövőben a kisebb korosztályokban is tervezünk hasonló kiválasztót, de itt már jobbára a megyei tehetségek fognak majd részt venni. De szeretném kihangsúlyozni, hogy fő célunk az, hogy mindenkinek meg tudjuk adni az esélyt a képességeik megmutatására, ezért akadémiánk kapuja mindenki előtt nyitva áll. Maga a kiválasztás ugyanis egy több lépcsőből álló, hosszabb folyamat, melynek első  lépcsőfokaként jelenlegi klubjaiknál saját közegükben nézzük meg a fiatalokat, majd a legügyesebbek egy felépített rendszeren keresztül kerülhetnek be a DVTK LSA kötelékébe.