Beharangozó 2021. május 12., szerda

A Ferencvárost fogadja szombaton a DVTK női csapata

A Simple Női Liga alapszakaszának utolsó mérkőzését játssza szombaton 17 órától a DVTK női labdarúgó csapata a klub edzőközpontjában. Az ellenfél az FTC-Telekom gárdája lesz. A mérkőzés ingyenesen megtekinthető, de a 18 év feletti szurkolók csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be.

A Ferencvárost fogadja szombaton a DVTK női csapata


Csak védettségi igazolvány birtokában

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az edzőközpont területére 18 éven felüliek csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be, a 18 év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérő felügyelete alatt látogathatják a mérkőzéseket.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettségi igazolványt (6 éves kor felett és 18 év alatt személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni a személyi igazolvánnyal, vagy más arcképes személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.

A védettség tényének ellenőrzése a mérkőzés rendezőjének a feladata. Amennyiben ennek a klub nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.

A DVTK Edzőközpont hazai lelátórészének befogadóképessége a női labdarúgó csapat mérkőzésein - a kötelezően kialakítandó sportzóna miatt - 140 fő, ennél több szurkolót a klub nem tud beengedni a mérkőzésre. 

Simple Női Liga 21. forduló

2021. május 15., szombat
17:00 DVTK - FTC-Telekom

Fórizs Sándor: - Utoljára mérkőzünk meg a Ferencvárossal ebben az idényben, ám ennek a találkozónak a legnagyobb tétje mindkét csapat számára talán az lesz, hogy sérülés nélkül hozza le a szombati összecsapást, hiszen a vendégeknek a bajnoki döntőben kell helyt állniuk, nekünk pedig a bronzéremért folyó csatában lesz szükségünk minden játékosunkra. Ennek ellenére bízom benne, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani a Ferencváros ellen és örömöt tudunk szerezni a lelátóra hosszú idő után visszatérő szurkolóinknak, valamint méltóképp tudjuk lezárni a bajnokság alapszakaszát. 

Helyszín

A találkozót a DVTK Edzőközpontban játsszák a csapatok. A találkozóra a belépés ingyenes. 

Magyarország Kormánya 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelete lehetővé teszi - többek között - a labdarúgó-mérkőzések látogatását a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók számára.

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy Gyula utca 61.

A Simple Női Liga 21. fordulójának programja

2021. május 15., szombat
15:00 Kelen SC - ETO FC Győr
17:00 DVTK - FTC-Telekom
17:00 MTK Hungária FC - Astra-Alef HFC-Üllő
17:00 Kész-St. Mihály FC - Haladás-Viktória

Egymás ellen

A Simple Női Liga 2020/2021-es kiírásában eddig kétszer találkoztak a csapatok. A 7. fordulóban a DVTK Stadionban 3-0-ás győzelmet aratott a fővárosi csapat, míg a 14. fordulóban szoros összecsapás végén, az utolsó pillanatokban Maria Palama találatával pontot szerzett a DVTK a Ferencváros vendégeként. 

Simple Liga 7. forduló

DVTK - FTC-Telekom 0-3 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 323 néző. Játékvezető: Somogyi Sára (Gavalla-Kulcsár Judit, Nagy Petra)
DVTK: Schildkraut - Balázs Cs., Nagy F., Palama, Boros K. - Sandu, Bradić, Kongouli - Vachter, Vig, Barker. Vezetőedző: Fórizs Sándor
FTC-Telekom: Bednar - Brandon, Mosdóczi, Nagy V., Ivanusa, Cameron, Fenyvesi, Róth, Pusztai, Zlidnis, Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Csere: Nagy F. helyett Oláh A. a 46., Kongouli helyett Voila a 67., Cameron helyett Czellér a 71., Pusztai helyett Nagy V. a 71., Brandon helyett Papp L. a 81., Vágó helyett Siklér a 87. percben.
Sárga lap: Sandu az 59., Vig a 76., Zlidnis a 84. percben.
Gólszerző: Fenyvesi (0-1) a 14., Pusztai (0-2) a 27., Ivanusa (0-3) a 89. percben.

Simple Női Liga, 14. forduló

FTC-Telekom - Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Kiss Anikó Tünde (Juhász László, Nagy Alex)
FTC-Telekom: Bednar - Brandon, Mosdóczi, Nagy V., Ivanusa, Fenyvesi, Pusztai, Marques, Zlidnis, Hasanbegović, Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
DVTK: Schildkraut - Williamson, Nagy M., Palama, Barker - Stackel, Sandu, Voila, Vig - Byrne, Vachter. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Csere: Voila helyett Bradić a 46., Brandon helyett Kehrer a 74., Vig helyett Higgins a 74., Marques helyett Papp L. a 82., Ivanuša helyett Cameron a 86. percben.
Sárga lap: Vig a 44., Papp L. a 90+1. percben
Gólszerző: Marques (1-0, 11-esből) a 25., Sandu (1-1) a 35., Vágó (2-1) a 71., Palama (2-2) a 90+2. percben.