Összefoglaló 2021. május 12., szerda

U16: Nyíregyháza - DVTK 2-1 (1-0)

A játék szempontjából minden helyén volt a DVTK U16-os csapatának nyíregyházi bajnokiján. Miskei Attila csapata tudatos, szép gólt lőtt, és korszerű támadásokat vezetett, a szabolcsiak védelme viszont jól állta a sarat. A Nyíregyháza kihasználta az adódó lehetőségeit, így végül a hazaiak győzelmével zárult a keleti rangadó.

U16: Nyíregyháza - DVTK 2-1 (1-0)


Országos U16-os bajnokság,
B csoport, 6. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC U16 - Diósgyőri VTK U16 2-1 (1-0)

Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep, néző. Játékvezetők: Kóródi Ferenc (Czékus Sándor, Osztás Mónika).

Nyíregyháza Spartacus FC U16: Szondi L. - J. Szvitlovics, Spisák B., Juhász Zs., Czimer-Nyitrai Á., Szopkó V., Chrien B., Garda D., Cseh N., Máthé M., Horváth T. Vezetőedző: Balogh Zoltán. 

Diósgyőri VTK U16: Kapi Á. - Ördög Sz., Ferencsik S., Balázsi L., Kiss M., Kollár M., Kövesi K., Demeter M., Ferencsik B., Sebestyén Á., Gyenes F. Vezetőedző: Miskei Attila.

Csere: Ördög Sz. helyett Bodnár B. a 46., Balázsi L. Lichy K. a 46., Gyenes F. helyett Varga Z. a 46., Kollár M. helyett Bodnár T. a 63., Sebestyén Á. helyett Németh Á. A 63., Garda D. helyett Virányi T. a 74., Máthé M. helyett Konzili M. a 78., Szopkó V. helyett Pásztor B. a 86. percben. 

Gólszerző: Máthé M. (1-0) a 13., Kövesi K. (1-1) a 64., Czimer-Nyitrai Á. (2-1) a 79. percben. 

Balogh Zoltán: - Az egész csapatot kiemelném, nagyon szervezetten védekeztünk. A Diósgyőr nagyszerűen futballozott, többet birtokolták a labdát, de szerencsére le tudtuk hozni a meccset egy kapott góllal. A lehetőségeinket pedig maximálisan ki tudtuk használni, így értékes győzelmet arattunk. 

Miskei Attila: - Csak gratulálni tudok a srácoknak. Azt az utánpótlás filozófiát, amit az akadémia képvisel a pályán maradéktalanul megvalósították. Labdakihozatalban, labdabirtoklásban és támadásfelépítésekben kiválóan teljesítettek. Amikor elvesztettük a labdát, megpróbáltuk azonnal visszaszerezni és abból játékot kezdeményezni. Tudatos, szép gólt lőttünk, amit gyakoroltunk, azt látjuk a pályán és ez a legfontosabb az utánpótlás fociban. Mindig a gyerekek fejlődése a legfontosabb, ez az az út, ami előre vezet és amit mindig a szemünk előtt tartunk.