Összefoglaló 2021. május 15., szombat

U16: Újpest FC - DVTK 4-2 (2-1)

A fővárosban megrendezett bajnoki mérkőzést a DVTK U16-os csapata irányította, a piros-fehérek domináltak a játékban. A végeredmény azonban mégsem ezt tükrözi, mert az újpestiek pontrúgásokból és büntetőből eredményesek voltak, így otthon tartották mindhárom bajnoki pontot.

U16: Újpest FC - DVTK 4-2 (2-1)


Országos U16-os bajnokság, 
B csoport, 12. forduló

Újpest FC U16 - Diósgyőri VTK U16 4-2 (2-1)

Újpest Labdarúgó Sportcentrum, 50 néző. Játékvezetők: Boda Viktor (Gordos Árpád Mihály, Száz Kornél).

Újpest FC U16: Nagy Z. - Acsai M., Tóth Á., Szabó Sz., Tisler A., Illés B., Sarkadi K., Kaszás G., Kabát K., Szikora T., Molnár G. Vezetőedző: Czinkon Szabolcs.

Diósgyőri VTK U16: Kapi Á. - Balázsi L., Gulyás M., Sipos Zs., Kollár M., Kövesi K., Demeter M., Sebestyén Á., Ferencsik B., Kiss M., Bedő D. Vezetőedző: Miskei Attila. 

Csere: Sarkadi K. helyett Nagy F. a 46., Kabát K. helyett Gyenes Á. Az 58., Sipos Zs. helyett Ferencsik S. az 58., Kövesi K. helyett Horváth Zs. az 58., Bedő D. helyett Ördög Sz. az 58., Kollár M. helyett Vojtkó Á. A 64., Sebestyén Á. Helyett Németh Á. a 69., Kaszás G. helyett Nagy F. a 83., Acsai M. helyett Bozsik B. a 92. percben.

Kiállítva: Molnár G. a 81. percben. 

Gólszerző: Kiss M. (0-1) a 10., Molnár G. (1-1) a 40., Szikora T. (2-1) a 44., Nagy F. (3-1) a 47., Ferencsik S. (3-2) a 74., Acsai M. (4-2) a 76. percben. 

Czinkon Szabolcs: - A legjobb négybe kerülés szempontjából kulcsfontoságú volt az összecsapás, ennek szellemében készültünk az egész héten. A játékosaimon látszódott milyen fontos küzdelem vár rájuk, mégis az első 15 percben a legrosszabb teljesítményüket nyújtották, amióta én vagyok a tréner. A játékrendszeren meccs közben kellett alakítanom, hiszen a DVTK vezetést szerzett és, amit eredetileg mutatni szerettünk volna egyáltalán nem működött. Erre kiválóan reagáltak a srácok, talán a kezdeti görcs, ami jellemezte őket átfordult, és már az első félidőben sikerült megfordítanunk az eredményt. Egy gyönyörű támadás után ítéltek meg a javunkra egy jogos büntetőt, amelyet értékesítettünk majd egy fejes gólt is szereztünk. A második félidőben ott folytattuk, ahol abba hagytuk: nagyszerű letámadásunkat követően a csereként felküldött Nagy Ferenc első labdaérintéséből megzörgette a vendégek hálóját. Ezt követően a piros-fehérek szépíteni tudtak, de nem sokáig örülhettek, hiszen mi rögtön rárúgtuk a negyediket, ekkor pedig úgy éreztem, hogy ez a mérkőzés eldőlt. Ebben a 90 percben volt minden, nagyon komoly szurkolás a szülők, illetve a klub UP játékosai részéről, volt kiállítás, dulakodás, hat gól! Igazi futball hangulat uralkodott a Tábor utcában.

Miskei Attila: - A legfontosabb az utánpótlás mérkőzéseken mindig a gyerek. Minden, amit teszünk róluk kell, hogy szóljon. Meg kell tanulniuk a mérkőzés közben minden külső körülményt kizárni, és csak a futballra koncentrálni. Természetesen a figyelmetlenségből adódó hibákat a jövőben javítanunk kell.