Összefoglaló 2021. május 27., csütörtök

U16: DVTK - PMFC    2-3 (1-3)

Huszonöt perc játék után a DVTK U16-os csapata büntetőből szerzett vezetést a Pécs elleni bajnoki mérkőzésen. Az előnynek azonban nem sokáig lehetett örülni, mert a vendégek ugyancsak tizenegyesből egyenlítettek, majd a szünetig további két gólt szereztek. A fordulás után a piros-fehérek Gulyás Márk révén szépítettek, ám a pontszerzés ezúttal nem jött össze.

U16: DVTK - PMFC    2-3 (1-3)


Országos U16-os bajnokság, 
B csoport, 8. forduló

Diósgyőri VTK U16 - Pécsi MFC U16     2-3 (1-3)

DVTK edzőközpont, 50 néző. Játékvezetők: Takács Attila (Molnár János, Tóth Ferenc).

Diósgyőri VTK U16: Dojcsák B. - Ferencsik S., Gulyás M., Kiss M., Demeter M., Balázsi L., Kövesi K., Sebestyén Á., Ferencsik B., Sipos Zs., Gyenes F. Vezetőedző: Miskei Attila. 

Pécsi MFC U16: Varga D. – Berényi Z., Bachesz E., Harcos V., Nagy D., Vas B., Bukovics A., Miklós P., Szabó D., Tóth Sz., Schuszter R. Vezetőedző: Jásper Péter. 

Csere: Kiss M. helyett Vojtkó Á. a 46., Gyenes F. helyett Varga Z. a 46., Berényi Z. helyett Sárosi D. az 56., Sebestyén Á. helyett Németh Á. a 60., Kövesi K. helyett Csicsvári D. a 64., Harcos V. helyett Mitrovik A. a 65., Bukovics A. helyett Fehérváry T. a 83. percben. 

Gólszerző: Balázsi L. (1-0, 11-esből) a 25., Bachesz E. (1-1, 11-esből) a 27., Bachesz E. (1-2) a 32., Berényi Z. (1-3) a 45., Gulyás M. (2-3) az 59. percben. 

Miskei Attila: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a Pécs elleni bajnoki, mert az ellenfél a felnőtt csapat elveit követve magasan presszingel, illetve rengeteg saját zónából felívelt labdával építi a támadásait. A párharcokban nagyon erősek és aggresszívek. Mi labdát szerettünk volna birtokolni, támadásokat építeni, ha pedig elveszítjük, akkor a lehető leggyorsabban visszaszerezni. Az első félidőben sok hibával játszottunk, nyomás alatt nem tudtuk érvényesülni, könnyen elkerülhető gólokat kaptunk. A fordulás után rendeződött a játékunk, nagy erőket mozgósítottunk, hogy eredményesek legyünk. Komoly tanúsága a mérkőzésnek, hogy a párharcok és a jó értelembe vett keménység terén további fejlődésre van szükség. Amikor nagy nyomást helyez ránk az ellenfél, akkor is az alapelveinket kell követni, nem szabad félni a hibázástól. 

Jásper Péter: - Az első félidőben nagyon jól teljesített a csapat, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, többször élmény volt nézni a kombinatív játékunkat. A három rúgott gólunkon kívül több lehetőségünk is adódott. A második félidőben többeknél érződött a fáradtság, ami sajnos pontatlansággal is párosult, de nagyon akart minden játékosom, így egy erős és szimpatikus ellenfél otthonából sikerült elhozni a három pontot. Külön köszönöm a DVTK stábjának, hogy a súlyosan sérült játékosunk kórházi vizsgálatait biztosították, igazi példát mutatva minden egyesület és sportoló számára.