- Az idén 111 éves DVTK nagykövetei diósgyőri kötődésű, illetve a klubnak szurkoló, a klubbal szimpatizáló közéleti személyiségek, valamint a gazdasági élet kiemelkedő személyei lesznek - nyilatkozta Sántha Gergely. - Az Ő támogatásuk, meglátásaik, ötleteik segítenek abban, hogy tovább építsük a DVTK-t, és Magyarországon, a Kárpát-medencében, valamint a nagyvilágban klubunk még ismertebb és elismertebb legyen. Hiszem, hogy a segítségükkel könnyebben megteremthetjük azt a régiós egységet is, amelyért már régóta dolgozunk

Elsőként Magyarország egyik legsportosabb politikusát, a közismerten nagy Diósgyőr-drukker miniszter asszonyt kértük fel, a korábbi találkozásaink során ugyanis kiderült, hogy amellett, hogy szenvedélyes szurkoló, hasonlóan gondolkodunk a klub és az északkelet-magyarországi régió jövőjéről, fejlesztéséről - tette hozzá a DVTK elnöke.

- Szoros kötelék fűz szülővárosomhoz, hisz bár sokat éltem Brüsszelben és Budapesten, szívemben mindig is Miskolc volt a hely, ahová hazatérek, hisz itt éltem az egyetem elvégzéséig, itt voltam 2004-ig a MEAFC női kosárcsapatának csapatkapitánya. Ezért is vagyok gyermekkorom óta Diósgyőr-szurkoló és ezért is fogadtam el nagy örömmel Sántha Gergely felkérését, hogy legyek a DVTK nagykövete.Mindketten elkötelezettek vagyunk a klub jövőjét és sikerét illetően - mondta el Varga Judit, aki maga is már több sportágban kipróbálta magát, többek között tini korában délutánonként a DVTK stadionban rótta a köröket, atletizált.

A Miskolci Egyetem kuratóriumi elnökeként pedig fontos azt is kiemelnem, hogy a DVTK tavaly decemberben írt alá megállapodást az egyetemmel, melynek köszönhetően az Egyetem és a Klub még színesebbé és pezsgőbbé teheti a térség sportéleté - tette hozzá a miniszter.

A sportolás küzdés, elhivatottság, siker és morális tartás is egyben. Ennek fényében azért kell dolgoznunk, hogy Miskolc a jövőben is kiváló sportolókat és leendő ikonokat adhasson Magyarországnak - zárta gondolatait a miniszter.