- A DVTK egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, nagyon örömteli volt számunkra, amikor hallottuk, hogy női röplabda szakosztálya is lesz Diósgyőrben, és láthattuk, hogy rövid időn belül komoly fejlődésen ment át az együttes - nyilatkozta Farkas Mihály Tamás, a DVTK női röplabda csapatának vezetőedzője. - A következő szezonban a csapatépítés és az építkezés lesz a legfontosabb feladat számunkra. Miskolci játékosokra alapozva, és más csapatból szerződtetett játékosokkal kiegészülve egy stabil csapattá szeretnénk válni. Elég régóta dolgozom a röplabdázásban, van egy saját koncepcióm és elképzelésem arról, hogy milyen a jó röplabda. A gyors és figuratív játékot preferálom. Ezt a stílust szeretném a már itt lévő és ide érkező játékosoknak átadni, és minél eredményesebben játszani. Természetesen nem egyik pillanatról a másikra fog ez működni, időre lesz szükségünk. Bármilyen dologról is legyen szó az életben, én mindig győzni akarok. Ennek szellemében minden mérkőzést meg akarunk nyerni az NB I.-ben. Hogy ebből mi fog kisülni, majd meglátjuk. Egyelőre nem ismerjük a mezőnyben történő változásokat, de mindenképpen az a célunk, hogy amely mérkőzéseket meg lehet nyerni, azokat megnyerjük, illetve amin esetleg nem mi leszünk az esélyesek, azt pedig megpróbáljuk megnyerni.

- Toma Sándor távozásával elsődleges feladattá vált, hogy a DVTK női röplabda-csapatának új vezetőedzőt keressünk - kezdte Szabó Éva, a DVTK női röplabda szakosztályának sportigazgatója. - Nagyon fontos volt számunkra, hogy megfelelő legyen az ügyvezetés és a szakosztály közötti kommunikáció annak érdekében, hogy az új játékoskeret kialakítása már az új vezetőedző igényei szerint történjen. Nagy örömömre szolgál, hogy Farkas Mihály Tamás személyében egy olyan tapasztalt szakembert veszi át a DVTK női röplabda-csapatának irányítását, aki korábban szövetségi kapitányként is dolgozott, valamint több Extraligás csapattal is sikeresen szerepelt. Személyében mind emberileg, mind szakmailag rátermett szakedző érkezett a DVTK-hoz. A célunk, hogy a megmaradt miskolci játékosokkal az NB I.-ben olyan stabilitást szerezzünk, amelyre alapozva a következő években ismét magasabb célokat tudunk majd kitűzni. A tehetséges utánpótlás korú játékosaink közül lesz olyan, aki lehetőséget fog kapni a jövőben, ami külön öröm számunkra. Kemény munkával biztos vagyok benne, hogy sikerül megvalósítani a céljainkat.

Farkas Mihály Tamás Budapesten született, és az Újpesti Dózsában kezdte röplabdázó karrierjét. A lila-fehéreknél a mini korosztálytól egészen a felnőttekig minden korcsoportban bajnoki címet szerzett ünnepelhetett. Elszakadva nevelőklubjától megfordult a Honvéd Budai, a TFSE, a Kecskemét és a MAFC együttesében. Pályafutása során az ifjúsági válogatott mellett a senior csapatban is magára húzhatta a címeres mezt. A 2013-as senior világbajnokságon tagja volt a negyedik helyen zárt magyar válogatottnak.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szakedzői képesítést szerzett, így játékos pályafutása után rögtön folytatni tudta karrierjét, ezúttal már szakedzőként. Először a TFSE női NB I.-es csapatánál vállalt munkát, majd 1993-ban a magyar női junior válogatott másodedzőjeként részt vett a brazíliai világbajnokságon, ahol 9. helyen végzett a magyar együttes. 1999-től 2006-ig a felnőtt női Extraligában szereplő, Kecskeméti RSE női röplabda csapatának vezetőedzője volt. 2004-ben a lila-fehérekkel megszerezte első Extraliga bronzérmét edzőként. A 2007/2008-as idény végén ismét bronzéremig vezette csapatát, ám ezúttal már a BSE vezetőedzőjeként. A harmadik bronzérmet az UTE női röplabda együttesét vezetve érte el a 2010/2011-es bajnokságban. 2010 és 2011 között a magyar U23-as női röplabda válogatott és a felnőtt női röplabda válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott. Edzői karrierje mellett 2013-ban a Magyar Röplabda Szövetség sajtófőnökeként is ténykedett, valamint röplabda játékvezetői vizsgával a zsebében a budapesti I. osztályban is közreműködött, mint játékvezető. Utolsó állomása vezetőedzőként az NB I.-es Székesfehérvári MÁV Előre női gárdája volt, így jól ismeri a mezőnyt, amelyben a következő évadtól a DVTK-t irányítva fog részt venni.

A DVTK női röplabda csapata számára a felkészülés augusztus 9-én kezdődik az ősszel induló NB I.-es bajnokságra.