Csütörtökön az Inter Horse Truck díjával kezdődött a budapesti verseny, ahol a fiatal lovak versenyében 45 induló közül Szuhai Rodrigo az előkelő harmadik helyen végzett Jayjay nevű lovával. Ifj. Szuhai Gyula a negyedik lett Edward Z-vel, míg Bandi Zsanett ebben a kategóriában a 15. helyen zárt.

A nyitónap következő diósgyőri érdekeltsége a Nemzeti Lovarda díjáért zajló versenyben következett. A 140 centiméteres magasságon, a tizennégy nemzet, 40 versenyzőjét felvonultató versenyben, Szuhai Gyula a 9. helyen végzett Shiarado nevű hét éves lovával.

Pénteken ismét kiválóan teljesített Szuhai Rodrigo, aki a tegnapi bronzérmét is felülmúlta. A DVTK fiatal lovasa fantasztikus teljesítménnyel a Magyar Sportlótenyésztők Egyesületének díjában lovagolt fel a dobogó legfelső fokára, Jayjay-vel.

A Lipóti Pékség díjáért megrendezett 3000 eurós összdíjazású versenyben Szuhai Gyula ismét a helyezettek közt végzett a népes mezőnyben, ezúttal a 6. helyen. A diósgyőri lovas a Nemzetek Díja csapatversenyben a magyar válogatott tagjaként is versenyzett, ahol szintén a 6. pozícióban zárt.

Szombaton a gyermek válogatott, Ifj. Szuhai Gyula a fiatal lovak versenyében két hibátlan futamot teljesítve az ötödik helyen végzett, nem sokkal lemaradva a dobogóról, Edward Z nevű lovával.

A vasárnapi záró napon már egyik diósgyőri lovas sem végzett a helyezettek közt, így a DVTK egy arannyal és egy bronzzal zárta a legrangosabb hazai díjugrató versenyt Szuhai Rodrigo révén.

 

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu