DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia stábja


Szakmai igazgató: Mayer Péter


U21

Vezetőedző: Rusznyák Szilárd

A legidősebb akadémiai korosztályt az a Rusznyák Szilárd fogja vezetőedzőként irányítani, aki 2019 óta dolgozik Miskolcon, valamint emellett 2018 óra az utánpótlás válogatottaknál is fontos szerepe van. Az A licences edző vezetésével a DVTK Jegesmedvék U21-es csapata bajnoki címet szerzett a 2020/2021-es idényben. Az elvégzett munkájáért a tavalyi szezon végén a legjobb utánpótlás edzőnek járó elismerésre, a Séra Miklós díjra is jelölték.

Másodedző: Verba Balázs

Rusznyák Szilárd munkáját másodedzőként Verba Balázs fogja segíteni, aki saját nevelésű játékosként végig járta az utánpótlás korosztályokat, majd az utóbbi két években már edzőként segítette a fiatal játékosok fejlődését. 

 

U18

Vezetőedző: Verba Gábor

A miskolci jégkorong egyik kiemelkedő alakja, Verba Gábor 2006-ban csapatkapitányaként vonult vissza az aktív játéktól, majd az U10-12-es korosztálynál kezdte edzői karrierjét. Később az U16-os csapat vezetőedzője lett és szép sikereket – többek között egy bajnoki bronzérmet – is elért a csapattal.

Másodedző: György Róbert

A gyergyószentmiklósi születésű szakember korábban játékosként már megfordult Miskolcon, amikor az U18-as csapatban szerepelt. Most a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű együttesétől érkezik, ahol az utánpótlásban, az U14-es és az U16-os korosztálynál is remek munkát végzett, valamint az OBII-es csapatot is irányította.

 

U16

Vezetőedző: Urbán Péter

A 33 esztendős Urbán Péter játékos és edzői pályafutását is Miskolcon töltötte, a Testnevelési Egyetem edzőképzésén végzett A licences szakember korábban az U18-as csapatot is vezette és több olyan játékos fejlődésében is nagy szerepe volt, akik mára már a felnőtt csapat keretéhez tartozhatnak.

Másodedző: Fazakas Levente

Urbán Péter munkáját Fazakas Levente fogja segíteni másodedzőként, aki korábban egészen fiatalon érkezett Miskolcra Erdélyből és több évig erősítette az utánpótlás korosztályokat, az U20-as csapatig bezárólag. Edzői pályafutását a KMH utánpótlás csapatainál kezdte meg, innen tér vissza most Miskolcra.

 

Kapusedző: Balázs Csongor

A csíkszeredai születésű szakember játékos pályafutása alatt egészen a MOL Liga szintjéig jutott kapusként, majd egészen fiatalon, 21 évesen úgy döntött, hogy edzőként folytatja pályafutását. Szegeden a kis korosztályok munkáját vezette, külön figyelmet fordítva a kapusokra. 2018-tól a magyar utánpótlás válogatottak mellett dolgozott. A Mayer Péter által vezetett stábban kapusedzőként segítette a tehetséges magyar kapusokat, most pedig a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia kapusainak fejlesztéséért lesz felelős.

Vezető erőnléti edző: Orosz Szilveszter
Erőnléti edző: Szirányi Alexandra

A három korosztály erőnléti felkészítését vezetőként Orosz Szilveszter fogja irányítani, aki szintén a stáb miskolci kötődését erősíti. Játékos pályafutása befejezése után rögtön erőnléti edzőként kapott szerepet a klubnál. A profi csapat vezetőedzői rendre megbíztak a szakértelmében, hiszen az utóbbi években a felnőtt csapat száraz munkáját irányította, emellett az utánpótlás korú játékosok erőnléti fejlesztésében is nagy szerepe volt.

Orosz Szilveszter munkáját Szirányi Alexandra fogja segíteni, aki új szakemberként csatlakozik a stábhoz és napi szinten azon fog dolgozni, hogy az akadémián sportoló fiatalok a lehető legjobb erőnléti állapotban legyenek a szezon során.

Felszerelés menedzser: Matyika János

A felszerelés menedzseri feladatokat Matyika János fogja ellátni, aki az utóbbi években edzőként járult hozzá a fiatal jégkorongozók fejlődéséhez, most azonban egy új szerepkörben fogja segíteni az akadémián végzett munkát.

 

- Az akadémiai indulás olyan feladatokat és kihívásokat támaszt elénk, ami fiatalos, nyitott és mindenek előtt megoldásközpontú gondolkodással formálható a helyes irányba, ehhez ilyen gondolkodású edzőket kerestünk. – mondta Mayer Péter -  A DVTK Jegesmedvék jégkorongos család minden tagja felfelé és lefelé egyaránt segíteni tudja a megvalósítást, ez egy olyan erő, amivel élni is fogunk a minőségi képzés érdekében. A felnőtt csapat, az U14 és attól fiatalabb utánpótlás korosztályok szakmai gondolkodása azonos alapokra kerül, összehangoljuk az elemeket a sportolóink érdekében, akármilyen korú játékosról legyen épp szó.

A kezdetekben - illeszkedve a minisztériumi elvárásokhoz - a rendszerünk felállítása és a legfontosabb szakmai szerepek kialakítása az első teendőnk, hogy az akadémia égiszében dolgozni kezdő szakemberek értsék, megértsék és egységesen képviselni tudják saját követendő irányunkat. Nagy öröm volt számomra, hogy a stáb tagjai milyen pozitív hozzáállással mondtak igent a megkeresésünkre és csatlakoztak hozzánk, és hogy ez a színes, új szereplőket és meglévő miskolci szakembereket is tartalmazó alakulat mennyire nagy kedvvel várja a hétfőn kezdődő új szezont. 

Úgy érzem, hogy a jelenlegi akadémiai edzői csapat saját vágya azonos a játékosokéval, vagyis hogy maga is többé, jobbá váljon a közös munka során, ez a hajtóerő pedig kiemelt elem az értékeink között. Kiváló játékos - értékes ember, ezt a vezérelvet követjük az akadémiai fejlesztés során.