Július 30-án, az Appenin hegységben, a vertikál versenyszámmal vette kezdetét a világbajnokság, ahol 3,8 kilométeren át, 1033 méter szintemelkedést kellett teljesíteni a versenyzőknek. Németh Luca fantasztikusan versenyezve a Youth B női kategória második helyén zárt, míg Rokonay Szonja a 13. lett. Iván Levente a legnépesebb, U23-as fiúk mezőnyében a 24. helyen zárt, míg a vb újonc, Kovács Máté kategóriája 11. helyén fejezte be az első napi versenyt.

Két nap múlva, augusztus első napján, az úgy nevezett sky kategóriában indultak a DVTK válogatottjai egy 16 km-es, 1300 m szintet tartalmazó pályán. Németh Luca ezúttal éppen lemaradt a dobogóról és negyedik lett, Rokonay Szonja pedig a 15. helyen ért célba. Az U18-as fiúk versenyében Kovács Máté javítani tudott vertikálban elért eredményén, és ezúttal a 8. helyen szelte át a célvonalat. Iván Levente az U23-asok népes mezőnyében ezúttal a 27. helyen zárt.

Németh Luca második és negyedik helyének köszönhetően az összetettben is jól szerepelt, és felállhatott a dobogó második fokára. A diósgyőri futó, így ismét két érmet szerzett a skyrunning vb-n. Mostani két második helyével már nyolc dobogója van a versenyről, köztük 5 bronz és 3 ezüst.