- Hétfőn volt az első csapatedzés, ám a múlt héten már egyénileg, személyre szabott feladatokkal készültek a lányok, hogy erre a hétre minél ideálisabb formába kerüljenek – mondta Földi Attila vezetőedző. - A felkészülés ezen időszakában természetes, hogy még nem áll rendelkezésünkre a keret minden játékosa. Légiósaink később kapcsolódnak be a munkába, míg utánpótlás játékosaink a sűrű nyári időszak után megérdemelt pihenésüket töltik. Éppen ezért a fokozatosságra helyezzük a hangsúlyt, mind a kondicionális felkészítésben, mind a taktikánk felépítésében, apró lépésekben haladunk előre, hogy a később érkezőket is be tudjuk építeni a csapatba. Mindenki jókedvűen és pozitívan állt munkába, amit egyrészt öröm volt látni, másrészt jó kiindulópontja lehet a felkészülésnek és a sikeres bajnoki szereplésnek.


Az első edzésen jelenlévők névsora:

Aho Nina
Bacsó Zsófia
Bernáth Réka
Kányási Veronika
Kiss Angelika
Medgyessy Dóra
Tóth Franka
Vég-Dudás Anna

Snežana Bogičević bár a gyakorlás végén már jelen volt, a délelőtt folyamán még nem edzett társaival, a bajnokság kezdete előtti kötelező orvosi vizsgálatokon vett részt.

Később kapcsolódik be a felkészülésbe a csapat angol válogatott légiósa, Cheridene Green, valamint a DVTK Kosárlabda Akadémiájáról felkerülő két fiatal tehetség, Márkusz Lilla és Oláh Fruzsina, akik az utánpótlás válogatott kötelezettségeik miatt plusz pihenőt kaptak. A kerethez a tervek szerint még két további légiós csatlakozik.

A csapat a bajnokságra való ideális felkészülés jegyében több előkészületi mérkőzést is játszik. Először augusztus végén Szekszárdon, a Sió Kupán lépnek parkettra lányaink, majd két hétre rá a hazai rendezésű Szaniszló Sándor Emléktornán szerepelnek, amit két további edzőmérkőzés követ a bajnoki rajt előtt.


Felkészülési program

2021. augusztus 9. hétfő (Miskolc, Generali Arena)
Első csapatedzés

2021. augusztus 31. – szeptember 2. (Szekszárd)
LII. Sió Kupa
Résztvevő csapatok: DVTK, Atomerőmű KSC Szekszárd, ELTE BEAC Újbuda, PEAC Pécs

2021. szeptember 10-11. (Miskolc)
Szanisz‎lò Sándor Emléktorna
Résztvevő csapatok: DVTK, MBK Ruzomberok, Young Angels Kosice

2021. szeptember 15. (Rózsahegy, Szlovákia)
MBK Ruzomberok-DVTK

2021. szeptember 18. (Miskolc)
DVTK - Ludovika NKE Csata‎