Előzetesen a nemzetközi szövetség két, földrajzi alapon elkülönülő konferenciába osztotta be a csapatokat az elmúlt három szezon eredményei alapján. A németországi Freising városában 11 órakor megtartott sorsoláson Kamil Novak, a FIBA Végrehajtó Bizottság elnökének megnyitója után a DVTK csapata az 1. konferencia „F” jelű csoportba nyert besorolást. Külön érdekesség, hogy csapatunk sorsolása kísértetiesen hasonlít az előző évi négyeshez. Akkor a török Orman Gencliket 93-82 arányban múlták felül a piros-fehérek, a selejtezős párharcból esetlegesen továbbjutó A3 Basket Umea csapatával való összecsapást a svédek megbetegedése miatt azonban nem rendezhették meg.

- Túl sokat így a sorsolás után közvetlenül még nyilván nem tudunk leendő ellenfeleinkről, főleg, hogy a felkészülésnek egy olyan szakaszában tartunk, ahol elsősorban magunkra koncentrálunk – kezdte értékelését a sorsolás után Földi Attila. - Természetesen hatalmas előny, hogy már most el tudjuk kezdeni feltérképezni jövőbeli riválisainkat. A legnagyobb tapasztalattal a tavalyi csoportellenfelünkről, a török Orman Genclikről rendelkezünk, bár biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg változás lesz még az ő csapatukban is. Két különböző sorral játszanak, ebből a légiósok alkotta ötös a meghatározó, mely majd kiderül, mennyire alakult át a nyár folyamán. Az orosz túra egy rendkívül nehéz utazás lesz, hisz Miskolctól közel háromezer kilométerre kell szerepelnünk és a keretüket is még alaposabban meg kell ismernünk. A selejtező párharcából akár a Ludovika Csata, akár a A3 Basket Umea jut be a csoportba, biztos, hogy kellemetlen ellenfelekkel kell számolnunk. A magyar csapat ismerős is lehetne, de még erőteljesen alakulóban van az ő keretük is, míg a svédekkel sajnos tavaly nem sikerült találkoznunk, így nincsenek személyes tapasztalataink. Lehetett volna könnyebb is, nehezebb is a csoport, de ha mi magunkkal foglalkozunk és keményen dolgozunk, a továbbjutás egy reális cél lehet.

1. Konferencia - Csoportbeosztás

„A” csoport
Panathinaikos AC (görög)
MKS Polkowice (lengyel)
WBC Enisey Krasnoyarsk (orosz)
Hatay BSB (török) / Elitzur Holon (izraeli) selejtező párharc győztese

„B” csoport
BC Prometey (ukrán)
UNI-Győr
Sepsi (román) / Szekszárd / Kayseri (török) Euroliga selejtező második helyezettje
Elazig II Özel Idare (török) / PAOK (görög) selejtező párharc győztese

„C” csoport
BC Horizont Minsk Region (fehérorosz)
CBK Mersin Yenisehir Bld (török)
KS AZS AJP Gorzow (lengyel)
Spartak M.R. Vidnoje (orosz) / AZS UMCS Lublin (lengyel) selejtező párharc győztese

„D” csoport
Nesibe Aydin (török)
Neve David Ramla (izraeli)
Sepsi (román) / Szekszárd / Kayseri (török) Euroliga selejtező harmadikhelyezettje
PEAC / Niki Lefkadas (görög) selejtező párharc győztese

„E” csoport
KKZ Cvrena Zvezda (szerb)
BC Nadezhda Orenburg (orosz)
Olympiacos SFP (görög)
KS Basket 25 Bydgoszcz (lengyel) / Eleftheria Moschatou (görög) selejtező párharc győztese

„F” csoport
DVTK
Nika Syktyvkar (orosz)
Orman Genclik (török)
A3 Basket Umea (svéd) / Ludovika Csata selejtező párharc győztese

A csoportkörben minden csapat a saját és ellenfele csarnokában is játszik egymással. A pontos menetrend augusztus 24-én, a csapatok számára rendezett videokonferencián kerül meghatározására. A piros-fehérek a sorsolási száma alapján biztosan idegenben kezdik meg Európa Kupa szereplésüket, aminek első tervezett játéknapja 2021. október 14-e.