Népes, huszonhét fős, mezőny gyűlt össze a 12. régiós MDL versenyen Debrecenben, ahol a csoportküzdelmek után hat miskolci dartsos jutott fel a főtáblára, míg Palotás István és Torockói Ádám a 17. helyen zárt.

A 16 fős főtábla első körében két dartsosunk búcsúzott és végzett a kilencedik helyen. Veres László csapattársától kapott ki 4-1 -re, Bogár Alexandra pedig szintén öt leges csatában búcsúzott.

A legjobb nyolc küzdelmeit, négy diósgyőri dartsos várta. André Roland klubtársával, Tóth Zoltánnal találkozott és végül szoros, hét leges, csatában Tóth Zoltán búcsúzott. Bugil Ákos és Kürti Áron is hasonlóan kiélezett mérkőzést játszottak a negyeddöntőben, ahonnan mindketten tovább tudtak jutni.

Az elődöntőben Bugil és Kürti már nem kerülhette el egymást. Kettejük csatáját a legutóbbi MDL győztes Kürti nyerte 4-2 arányban, így Bugil Ákos lett a bronzérmes. André Roland az alsó ágon ismét döntő leges mérkőzést játszott, ahol sajnos ezúttal nem ő nyerte a hetedik leget, így ő is a harmadik helyen zárt.

Annak ellenére, hogy nem jött össze a diósgyőri házi döntő, Kürti Áron elhozta az aranyat Debrecenből. Döntőbeli 4-1 -es sikerével megszerezte idei harmadik, sorozatban második, győzelmét és a régiós ranglista élére ugrott, ahol rajta kívül továbbra is Kamenyiczki Tibor és André Roland van az első tizenkettő közt.