Összefoglaló 2021. augusztus 28., szombat

U16: DVTK - Főnix-Gold FC  2-0 (0-0)

Győzelemmel kezdte az új bajnokságot a Diósgyőri VTK U16-os csapata. A piros-fehérek hazai körülmények között vették sikerrel a nyitányt. A Főnix-Gold FC elleni mérkőzésen az első félidőben nem esett gól, a fordulás után viszont Macsó Máté és Silimon Lóránt is betalált az ellenfél hálójába.

U16: DVTK - Főnix-Gold FC  2-0 (0-0)


MLSZ Országos U16-os bajnokság, 
Alap csoport, 1. forduló

Diósgyőri VTK U16 - Főnix-Gold FC U16 2-0 (0-0)

DVTK edzőközpont, néző. Játékvezetők: Viktor Ferenc Péter, Lucián János, Kecskés Gábor. 

Diósgyőri VTK U16: Németh B. - Deményi Z., Bacsa B., Homenszki R., Vass L., Sáreczki Sz., Macsó M., Szíjártó  B., Silimon L., Bodnár T., Tóth Zs. Vezetőedző: Kádár László. 

Főnix-Gold FC: Schrenck R. - Mohai B., Horváth B., Rendessy M., Lehoczky B., Hómann H., Korompai B., Hurtyák R., Lengyel N., Bende T., Dulcz D. Vezetőedző: Lehoczky Zoltán. 

Csere: Deményi Z. helyett Bathó T. a 46., Tóth Zs. helyett Boros B. a 46., Homenszki R. helyett Pikó M. a 62., Sáreczki Sz. helyett Bánk A. a 62., Korompai B. helyett Györke Z. a 68., Vass L. helyett Briz Cs. a 76., Hurtyák R. helyett Gruber Á. a 76., Horváth B. helyett Kovács A. a 82. percben. 

Sárga lap: Schrenck R. a 7., Bodnár T. a 44. percben. 

Gólszerző: Macsó M. (1-0) a 71., Silimon L. (2-0) a 79. percben. 

Kádár László: - Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk egy nagyszerű ellenféllel szemben. A Főnix-Gold és mi is igyekeztünk futballozni. A megtanult elemeket, a hét közben gyakorolt játékhelyzeteket sokszor alkalmaztuk. A jövőben viszont sokkal nagyobb labdabiztonság kell a csapattól, mert többször magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. A fiúk nagyon várták már a bemutatkozást, ami az első félidőben a technikai részre rányomta a bélyegét. A fordulás után fokozatosan a Főnix fölé tudtunk kerekedni, sok helyzetet kialakítottunk, két átlövéssel pedig eldöntöttük a pontok sorsát. Masszívan védekeztünk, de töbször ajándékba adtunk labdákat az ellenfélnek, amivel szerencsére nem tudtak élni. Nagy köszönettel tartozunk a kapusunknak, Németh Barnabásnak, a hibák okait pedig az elkövetkezendő napokban mindenképpen meg kell találunk. 

Lehoczky Zoltán: - Egyenrangú ellenfelei voltunk a Diósgyőrnek. A helyzeteinket azonban nem használtuk ki, ami megpecsételte a sorsunkat ezen a mérkőzésen. Öt-hat olyan ziccerünk volt, amelyeket ki kell használni, ha az ilyen találkozókat meg akarjuk nyerni. Még üres kapuba sem sikerült betalálni, utána fizikálisan elfogytunk, amit a hazaiak kihasználtak. Tanúságos meccs volt, a focit gólra játsszák. Ha nincs gól, nem lehet más az eredmény.