U13-as felkészülési mérkőzés

Mészöly Focisuli U13 - Diósgyőri VTK U13

Diósgyőri VTK U13:  Varga H. - Szemán Á., Lupkovics G., Meggyesfalvi B., Berta Cs., Mádi-Nagy Zs., Sallai K., Márton Gy., Krompaszki Gy., Riczu Gy., Győrfi L., Pápai O., Bordás B., Tóth B., Birk B., Kristóf Z.  Vezetőedző: Szakál Csaba. 

Gólszerző: Pápai O. (2), Győrfi L., Berta Cs., Mádi-Nagy Zs.

Szakál Csaba: - Jó iramban ugyan, de megint csak kapkodva, sok rossz döntéssel kezdtük ezt a mérkőzést. Az első negyed elején nagy lehetőségeket alakítottunk ki, a vezetést azonban a hazaiak szerezték meg. Ezt követően még inkább elkezdtünk rohanni, nem sokkal később pedig egy beadást követően újra betalált a Mészöly. A második kapott gól után rendeztük a sorokat és elkezdtünk türelmesen játszani. A találkozó további részében nagy labdabirtoklási fölényben voltunk. Magasan védekeztünk, amivel sok gondot okoztunk ellenfelünknek. A szélre terelt labdákat nagy százalékban megszereztük, az eladott labdák után jól támadtunk vissza, több labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén. Szép támadásokat vezetve, kombinatív játékkal sokszor jutottunk el helyzetig és nagyszerű gólokat szereztünk. Jár a gratuláció a srácoknak, mert az első negyedórát leszámítva, olyan tudatos focit mutattak be, amit az ellenfelünk hozzátartozói is megjegyeztek.

Megjegyzés: az U14-es korosztály alatt az előttünk álló szezonban már nem számolják az eredményt, mert a gyerekek fejlődése az elsődleges cél, nem pedig a végeredmény. A DVTK LSA csapatainál is ezt az irányt fogjuk követni a beszámolóknál, amikor a diósgyőri gyerekek bajnoki vagy felkészülési találkozókon lépnek pályára. A csapat keretét, gólszerzőket és edzői értékelést a jövőben is közölni fogunk, eredményt azonban a beszámolóknál nem fognak találni.