Összefoglaló 2021. szeptember 6., hétfő

LU19: Illés Akadémia - DVTK 4-0 (3-0)

Az első félidőben eldőlt a bajnoki pontok sorsa a Diósgyőri VTK LU19-es csapatának szombathelyi vendégjátékán. Folytatásban Roza László csapata már sokkal jobb teljesítményt nyújtott, de a hazaiak kézben tartották az összecsapást és megérdemelten győztek a piros-fehér hölgyekkel szemben.

LU19: Illés Akadémia - DVTK 4-0 (3-0)


Leány Országos U19-es bajnokság, 2. forduló

Illés Akadémia-Viktória U19 - Diósgyőri VTK U19 4-0 (3-0)

Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Takács Szabolcs, Horváth Barnabás Attila, Pázsi Bálint. 

Illés Akadémia LU19: Csapó Zs. - Kaszap K., Pálmai E., Szabó L., Simon F., Nagy D., Csizmadia Zs., Varró V., Kováts A., Hajba J., Pálfy B. Vezetőedző: Tebeli György.
Diósgyőri VTK LU19: Bokros V. - Zahár F., Végh K., Tóbik M., Kóka J., Dudás E., Gyarmathy F., Somogyi D., Végh D., Stumpf Zs., Nagy B. Vezetőedző: Roza László. 

Csere: Zahár F. helyett Varga E. a 46., Nagy B. helyett Garabecz V. a 46., Szabó L. helyett Rugovics B. a 65., Simon F. helyett Varga B. a 65., Végh D. helyett Szilágyi A. a 74. Varró V. helyett Balogh S. a 76., Kováts A. helyett Molnár R. a 76. percben. 

Sárga lap: Végh K. a 17., Garabecz V. a 46., Somogyi D. a 89. percben. 
Gólszerző: Varró V. (1-0) a 10., Nagy D. (2-0) a 18., Csizmadia Zs. (3-0) a 38., Kaszap K. (4-0) a 71. percben. 

Tebeli György: - Nagyon jól kezdtük a meccset. A 18. percben már 2-0-ra vezettünk.
Nagyon élesek voltak a lányok, jól néztek ki, frissek és motiváltak voltak. Folyamatos nyomás alatt tudtuk tartani a vendégeket, sok lehetőséget dolgoztunk ki. Külön örülök, hogy ezek a lehetőségek adódtak egyéni játékból, szép összjátékból, pontrúgásból, beadásból, tengelyben történő támadásépítésből, egy szóval sokoldalúak voltunk. A második félidőre már kevésbé motiváltan jöttünk ki, ami nem tetszett. Többet volt a mi térfelünkön a labda, de komoly gólszerzési lehetőségük nem volt a vendégeknek. A cserék sokat lendítettek a játékunkon, ami újabb gólban is megmutatkozott. Összességében elégedett vagyok, mert a négy lőtt gól mellett további öt-hat komoly helyzetünk volt, de ezeket elhibáztuk. Nagy gratuláció a lányoknak, csak így tovább!

Roza László: - Jól kezdtük a mérkőzést, de ebből nem tudtunk profitálni. Csakúgy, mint legutóbb, most is kapkodóvá váltunk és elkezdtünk fölöslegesen idegeskedni. Ezt az időszakot az ellenfelünk gólokkal használta ki. A fordulás után viszont már azt játszották a lányok, amit az edzéseken gyakoroltunk és a szünetben  megbeszéltünk. Sajnos a helyzetkihasználásokkal azonban problémáink voltak. Bár az eredmény nem ezt tükrözik, de az összecsapás második felében mutatott játékkal elégedett vagyok, erre a jövőben lehet építkezni.