Összefoglaló 2021. szeptember 13., hétfő

U17: FTC - DVTK 5-1 (4-1)

A Ferencváros elleni idegenbeli találkozó gyakorlatilag az első félidő felére eldőlt, hiszen a fővárosi zöld-fehérek hamar négygólos vezetést szereztek. Ezután a Diósgyőri VTK U17-es csapata sokkal jobban teljesített, de a mérkőzést már így sem sikerült szorossá tenni.

U17: FTC - DVTK 5-1 (4-1)


Országos U17-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 3. forduló

Ferencvárosi TC U17 - Diósgyőri VTK U17 5-1 (4-1)

Budapest, Népligeti Sportközpont, 50 néző. Játékvezetők: Pálfi Bence, Berendi Tamás Csaba, Szeifert Dávid. 

Ferencvárosi TC U17: Hámori D. - Kókai L., Lestál Sz., Manner B., Gágyor D., Tóth A., Almássy L., Rácz M., Kokovai Cs., Berényi E., Kruppa P. Vezetőedző: Korolovszky Gábor. 
Diósgyőri VTK U17: Dojcsák B. - Horváth Zs., Paizs J., Gulyás M., Kövesi K., Fekete V., Ferencsik B., Varga Z., Ferencsik S., Demeter M., Bedő D. Vezetőedző: Miskei Attila. 

Csere: Kokovai Cs. helyett Farkas Á. a 46., Kókai L. helyett Palaga N. az 55., Tóth A. helyett Bognár Z. az 55., Berényi E. helyett Tomasek G. a 60., Paizs J. helyett Gyenes F. a 63., Ferencsik B. helyett Gattyán M. a 63., Varga Z. helyett Németh Á. a 63., Bedő D. helyett Ördög Sz. a 63., Gágyor D. helyett Lukács M. a 77. percben. 
Sárga lap:Tóth A. a 7., Kokovai Cs. a 24., Kókai L. a 45., Rácz M. a 47., Bedő D. az 50., Ferencsik S. a 63., Kruppa P. a 73. percben. 
Gólszerző: Kokovai Cs. (1-0) a 6., Gágyor Sz. (2-0) a 19., Rácz M. (3-0) a 21., Berényi E. (4-0) a 23., Fekete V. (4-1) a 41., Berényi E. (5-1) az 51. percben. 

Korolovszky Gábor: - A mérkőzést nagyon jol kezdtük, az első húsz percben igazaból eldöntöttük a találkozót. A negyedik gólunk után azonban ellenfél többet birtokolta a labdát, jobban játszottak és be is találtak a kapunkba. A második félidőben gyorsan visszaállítottuk a nagyobb különbséget, amivel sikerült végleg lezárnunk a talákozót. 

Miskei Attila: - Nagyon nehéz értékelni a mérkőzést, mert a kapott gólok ellenére az akadémiánkat jellemző alapelveket végig betartottuk. Ugyanakkor javítunk kell a labdavesztések utáni védekező játékunkat, és nagy tanúság, hogy az első pillanatoktól kezdve maximális koncentrációra van szükség. A hiba benne van a futballban, abból tanulunk, de nagyon fontos, hogy amiért dolgozunk, azt megtöltsük tartalommal.