Összefoglaló 2021. szeptember 18., szombat

U13: DEAC - DVTK

A négynegyedes debreceni bajnoki során fokozatosan javuló teljesítményt nyújtott a Diósgyőri VTK U13-as csapata. A piros-fehérek közül Mádi-Nagy Zsolt triplázott, Győrfi Levente és Kristóf Zalán pedig két-két gólt szerzett. Rajtuk kívül Pápai Olivér és Bordás Balázs talált be az ellenfél hálójába.

U13: DEAC - DVTK


Országos U13-as bajnokság, 
Északkeleti csoport, 3. forduló

Debreceni EAC U13 - Diósgyőri VTK U13

DEAC Sporttelep, 50 néző. Játékvezetők: Hajdú Imre, Török Csaba, Katona Lajos. 

Debreceni EAC U13: Elek Zs. - Varga Á., Lengyel L., Kállai K., Sárközi Á., Sörlei K., Hidegkuti V., Berki B., Becze M. Csere: Kocsár V., Vaszkó M., Toka B., Lóczi L., Szilágyi Zs., Pósán B. Vezetőedző: Szabó János Tamás. 
Diósgyőri VTK U13: Varga H. - Tóth B., Krompaszki Gy., Bordás B., Meggyesfalvi B., Pápai O., Kristóf Z., Sallai K., Berta Cs. Csere: Szemán Á., Zaccaria Zs., Márton Gy., Ónodi M., Lupkovics G., Győrfi L., Kerekes B., Mádi-Nagy Zs., Riczu Gy. Csere: Vezetőedző: Szakál Csaba. 
Piros lap: Lengyel L. a 62. percben. 
Gólszerző: Mádi-Nagy Zs. (3), Győrfi L. (2), Kristóf Z. (2), Pápai O., Bordás B. 

Szabó János Tamás: - A bajnokság talán legerősebb csapatát fogadtuk, hiszen a vendégek az elmúlt évben magabiztos fölénnyel nyerték meg a korosztályos bajnokságot. Ennek ellenére az első negyedben megleptük az ellenfelünket, agresszív letámadásainkkal zavarba tudtuk hozni a védelmüket, és ez helyzetekben is megmutatkozott, sajnos ezek a lehetőségeink a határozatlanságaink miatt még kimaradtak. Ebben a játékrészben egyedül a gólok számában múltak felül bennünket, és ezt óriási dolognak tartom egy ilyen bombaerős brigád ellen. A második és harmadik húsz percben is jól tartottuk magunkat, masszívak tudtunk maradni, viszont az építkezésre már kevesebb energiánk maradt. Az utolsó etapot azért nehéz értékelni, mert rögtön a legelején emberhátrányba kerültünk, ezáltal nagyon egyoldalúvá vált a találkozó. Összeségében nincs szégyenkezésre okunk, összehasonlítva a DLA elleni mérkőzésünkhez képest előrébb léptünk sok tekintetben. Most viszont olyan összecsapások következnek, ahol kiegyenlítettebb erőviszonyok várhatóak, és az elmúlt hetek teljesítménye alapján bátran nézhetünk elébe.

Szakál Csaba: - Kissé álmosan kezdtük a mérkőzést, ami érthető mivel nagyon korai volt az indulás. Igyekeztünk az elejétől fogva kezdeményezni, támadólag fellépni. Ez sikerült is, hiszen dominálni tudtunk. Nálunk volt többet a labda, de sok volt a technikai hiba, ami abból adódott, hogy továbbra is nagyon sok a kapkodás. Nagyobb higgadtsággal és türelemmel kell játszanunk, bárki is legyen az ellenfél.  A pálya közepén erőltettük a támadásokat, ami a betömörülő hazaiak ellen nem működött. Ettől függetnlenül még így is meg voltak a lehetőségeink. A második negyedtől ezen tudtunk változtatni, kevesebb érintéssel, sokkal pontosabban és gyorsabban játszottunk, többet forgattuk a játékot, jobban használtuk a széleket, aminek köszönhetően jöttek a helyzeteink is. Szemre is tetszetős támadások, illetve remek egyéni megmozdulások után sikerült szép gólokat szereznünk. Jobb koncentrációval, pontossággal a végjátékban további gólokat is szerezhettünk volna. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, az egész csapat dicséretet érdemel, de külön kiemelném a mesterhármast szerző Mádi-Nagy Zsoltot, aki ma remekül játszott.