A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján először a gyermek kategória indulói bizonyíthattak csütörtökön. A tizenegy ugrásos elődöntőben Szuhai Rodrigo a második helyen zárt hibátlanul, míg Koltai Zorka a 14. pozícióban végzett. Az ifjúsági verseny elődöntőjében is volt diósgyőri lovas az első három közt, méghozzá Ifj. Szuhai Gyula személyében, aki megnyerte az első fellépését, míg Kisgergely Kata a 13. lett.  A felnőtt ob első versenyében 39 induló közül Szuhai Gyula a 22. helyen végzett.

Pénteken következhettek a középdöntők, ahol Szuhai Rodrigo ismét a második helyet szerezte meg, Koltai Zorka pedig 19. lett. A felnőtt kategóriában Szuhai Gyula ezúttal a 16. helyen zárt, viszont a csapatversenyben a Kelet-Magyarországot felölelő Platthy József Régió tagjaként ezüstérmet nyert. Másnap rendezték az ifjúságiak középdöntőjét, ahol Ifj. Szuhai Gyula hibátlan pályával ezúttal második, míg Kisgergely Kata nyolcadik lett.

Szintén szombaton rendezték a gyermek országos bajnokság döntőjét, ahol rekordlétszámú nevező közül Szuhai Rodrigo a harmadik helyen zárt, négyfős összevetés után, Jayjay nevű lovával. A fiatal lovasok fináléját másnap bonyolították le, ahol a friss korosztályos Európa-bajnok lovasunk, Ifj. Szuhai Gyula nem talált legyőzőre Perthy Jacksonnal. A 140 cm-es versenyben Kisgergely Kata az ötödik helyen zárt, Bizar nevű lovával. A négynapos esemény záró számaként rendezték meg a felnőtt bajnokság döntőjét, ahol Szuhai Gyula a 14. lett Lawisangos nevű fekete ménjével.

 

Fotó: lovasfoto.hu