Beharangozó 2021. szeptember 26., vasárnap

"Nem szeretnénk a tavalyi teljesítmény alá adni"

Hétfőn kezdetét veszi a DVTK számára is a 2021-2022-es Tippmix Női NB I. A csoportos bajnokság. A szezon kezdete előtt Földi Attilával, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

"Nem szeretnénk a tavalyi teljesítmény alá adni"


- Kezdésként visszatekintve az előző bajnokságra, hogyan értékelnéd az DVTK előző egy évét?
- Az előző szezon a pandémia miatt tele volt meglepetésekkel és kihívásokkal. Alapvetően a felkészülésünket lehetetlenítette el a vírus, ami miatt bizonytalanságokkal telve, mindösszesen két légióssal és egy megfiatalított kerettel vágtunk bele a bajnokságba. Ennek tükrében azt gondolom, hogy egy eredményes és sikeres szezon áll mögöttünk. Mind a három fronton kihoztuk a maximumot magunkból és a fiatal játékosoknak is rengeteg játékpercet adhattunk. Nagy előny ez az előttünk álló szezonban, hisz nem kevés rutinra tettek szert a lányok, ők adhatják a csapatunk gerincét a következő bajnokságban.

- Szinte minden posztra érkeztek új, meghatározó játékosok. Erősödött a DVTK kerete?
- Azt gondolom, mindenképp erősödtünk, hisz ha csak azt vesszük, idén a kettő helyett már három rutinos, jó játékerőt képviselő légióssal tudunk dolgozni, és reményeink szerint még csatlakozik hozzánk egy negyedik, külföldi kosaras is. Továbbá ahogy említettem, a csapat magja egyben maradt, ez az állandóság is a javunkra válhat a szezon során. Nem szabad ellenben figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nem csak mi, hanem az ellenfeleink sem tétlenkedtek a holtszezonban, más csapatok igazolásait elnézve kemény szezon elé nézünk.

- Kedden lejátszotta utolsó edzőmérkőzését is a csapat. A tervek szerint sikerült a felkészülés?
- A lányok végig keményen dolgoztak, a felkészülésünk jelentős része a terveknek megfelelően alakult, a betervezett edzésmunkát jól elvégeztük. Ennek ellenére az utolsó, keddi edzőmérkőzésünkön mutatott játékunk derült égből villámcsapásként hatott, felkészülési mérkőzés ellenére rendkívül gyenge produktumot tettünk le a parkettre. Azt kell mondjam, még jókor jött ez a pofon, van időnk rendet rakni a fejekben, hogy a bajnokságban ilyen ne fordulhasson elő.

- Mi lehet a célja az előttünk álló szezonban a DVTK-nak a honi bajnokságban és kupában
- A bajnokságban nem szeretnénk a tavalyi teljesítmény alá adni, célunk az, hogy legalább négy közé jussunk. Tavaly azt mondtam, hogy minden évben szeretnénk előrébb lépni, így konkrétabban megfogalmazva ez a dobogós eredményt jelenti. Nehéz feladat és nagy kihívás, de a kihívások éltetnek, örömmel állok a lányokkal közös munka elé. A kupa az más kávéház, rengeteg múlik a sorsoláson, ám egy meccsen bárkit meg le lehet győzni, itt is minél messzebb akarunk jutni a csapattal.

- A hazai bajnokság mellett nemzetközi színtéren, az Európa Kupában is szerepel a csapat. Meddig juthat az együttes ebben a sorozatban?
- Hasonlatosan a bajnoksághoz, cél az, hogy legalább a tavalyi, de ha lehet annál jobb eredményt érjünk el. A csoportból való továbbjutás nem csak egy álom, hanem a realitás, aztán pedig rengeteg múlik a sorsoláson.

- Jól működik az Akadémia, hisz Márkusz Lili és Oláh Fruzsina is a felnőtt csapat keretével készül. Cél a minél több diósgyőri nevelésű játékos beépítése?
- Szeretnénk, hogy idővel minél több helyi, saját nevelésű játékos örvendeztessek meg játékával a miskolci publikumot. Ellenben azt is látni kell, hogy a DVTK egy nagy hagyományokkal és komoly célokkal rendelkező klub, ahol magasan van a léc. Aki ezt megugorja, annak helye van a csapatban, ahogy ezt a fentebb említett fiatalok példája is jól mutatja

- Hamarosan átadásra kerül a DVTK Multifunkciós Sportcsarnoka. Oroszlánbarlang lesz az új létesítmény?
- Csodálatos az új létesítmény! Biztos vagyok benne, hogy míg a mi csapatunkat minden alkalommal motiválni fogja ez az elképesztő miliő, addig az ellenfeleink rendkívül nyomasztó lesz a diósgyőri szurkolók által teremtett páratlan hangulat.