Összefoglaló 2021. szeptember 27., hétfő

U15: FTC - DVTK 1-1 (1-1)

Nem bírt egymással az U15-ös bajnoki mérkőzésen a Ferencváros és a Diósgyőri VTK korosztályos csapata. A fővárosi találkozón a zöld-fehérek közvetlenül az elején előnyt szereztek, de még a szünet előtt egyenlített Szakos Bence. Ezután az eredmény már nem változott, így Icsó Zsolt együttese értékes döntetlennel zárt a Ferencváros vendégeként.

U15: FTC - DVTK 1-1 (1-1)


Országos U15-ös bajnokság, 
Kiemelt csoport, 5. forduló

Ferencvárosi TC U15 - Diósgyőri VTK U15 1-1 (1-1)

FTC-MVM Népligeti Sportközpont, 50 néző. Játékvezetők: Gyana Gergely, Pozsonyi Balázs András, Oláh Zoltán dr.
Ferencvárosi TC U15: Kátai-Urbán M. - Tóth M., Madarász Á., Kovács K., Szokoli Sz., Knáb Zs., Kern Á., Mudra M., Losó B., Hajdu B., Sulyok G. Vezetőedző: Máté Roland. 
Diósgyőri VTK U15: Soós B. - Kiss L., Bedő M., Szakos B., Jászberényi P., Holló M., Gyenes R., Zanócz Á., Tucsa Sz., Rem D., Győrfi D. Vezetőedző: Icsó Zsolt.
Csere: Kiss L. helyett Kiss B. a 41., Holló M. helyett Kapitány G. a 41., Tucsa Sz. helyett Kovács D. az 50., Bedő M. helyett Ferenczi S. az 59., Mudra M. helyett Nyíri Á. az 59., Knáb Zs., helyett Ledniczky Z. a 63., Jászberényi P. helyett Béres D. a 76., Győrfi D. helyett Soltész B. a 76. percben. 
Sárga lap: Tucsa Sz. a 30., Rem D. az 50.,  Hajdu B. a 78. percben. 
Gólszerző: Knáb Zs. (1-0) a 3., Szakos B. (1-1) a 39. percben. 

Máté Roland: - Az első félidőben a korai vezető gól túlságosan megnyugtatta a csapatot, kényelmesen futballoztunk, ez a játékrész végén megbosszulta magát. A második játékrészben igyekeztük felpörgetni a ritmust, sok helyzetet alakítottunk ki, azonban az ellenfél kapusa szenzációsan védett. Ezúttal hiányzott az az átütőerő, valamint a koncentráció a DVTK kapuja előtt,. Ezzel nyerhettük volna meg a mérkőzést, amire a helyzetek alapján bőven lett volna lehetőségünk.

Icsó Zsolt: - A  korosztály egyik legjobb csapatával találkoztunk. Hamar hátrányba kerültünk, ezután viszont a játékosok nagy mentális erőt mutattak. Hatvan percig az történt a pályán, amit a mérkőzés előtt elterveztünk. A labdakihozatalainkban és a középső zónás támadás építéseinknél türelmesek voltunk, és a kapusunkat is remekül használtuk. Védekezésben a letámadásunk nagyon jól működött. Sok labdát tudtunk szerezni és az egyenlítő gólunkat is egy ilyen játékhelyzet után értük el. Középső és saját zónás védekezésben nagyon kompaktak voltunk, de elkövettünk egy-két helyezkedési hibát, amit a hétközben ki kell javítanunk. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy az utolsó 20 percben az ellenfelünk nagyon benyomott minket a kapunk elé. Ebben a periódusban a játékosok megmutatták a másik énjüket is. Amikor kellett csúsztunk, másztunk és mindig kisegítettük egymást. A mérkőzésen igazi csapatként működtünk és megérdemelten szereztünk pontot.