A DVTK Európa-bajnok muaythaiosa Spéth Norbert 2015 óta először lépett hazai pályán szorítóba, Igor Ljubcsenkó ellenében 65 kg-ban. A vb ezüstérmes harcosunk az est csúcspontjának számító főmérkőzésen pontozással verte ukrán ellenfelét, és diadalmaskodott több mint hat év után Magyarországon.

 

Szakolczai Martin 71 kilogrammban Görbics Gábor ellen lépett ringbe, míg Bordás Alex a beugró Tresó Roland ellen harcolhatott a 72,5 kg-os súlycsoportban. Mindkét remek bunyó végén diósgyőri kéz lendült a magasba, ezzel megszerezve a DVTK második és harmadik győzelmét a nívós gálán.

 

Polják János sajnos kikapott ellenfelétől, míg Balogh László sérülés miatt nem tudott harcba szállni a gálán.

 

- Ezúton is szeretném megköszönni a Super Fight Series szervezőinek, Kispál Balázsnak és Nagy Balázsnak a meghívást, Magyarország egyik legnépszerűbb küzdősport rendezvényére, aminek nagyon örültünk - kezdte Jászka Krisztián a DVTK Muaythai szakosztályának vezetője. Ennek megfelelően lelkiismeretesen készültünk a megmérettetésekre. Sajnos Balogh László mérkőzése az ellenfél sérülése miatt elmaradt. Az előmérkőzéseken Polyák János vereséget szenvedett. A főkártyán lévő versenyzőink minden meccsen a maximumot hozták ki magából. Azt gondolom, hogy a 19 éves Bordás Alex, és az este egyik csemegéjének ígérkező mérkőzésén Szakolczai Martin szintet léptek győzelmükkel. Olyan bunyóval rukkoltak elő ezen az estén, amivel megkérdőjelezhetetlen volt a győzelmük. Az est főmérkőzésén az ukrán világbajnok kis túlzással csak kereste Norbit a ringben, Norbi nagyon jól érezte és élvezte is a bunyót, egyhangú pontozással egyértelműen győzedelmeskedett. Szakmailag nagyon értékes győzelmek voltak egytől egyig, de ami még fontosabb, hogy a mutatott teljesítmény tükrözte a rengeteg beletett munkát. Fábián Kristóffal szakosztályunk edzőjével, elégedettek és büszkék voltunk tanítványainkra.

 

Képek: Prémium Média & Sport Management Zrt.