A GPC szövetség világbajnokságán Tóth Zsolt a Master 3. 140 kg-os kategóriájában szállt harcba az érmekért. A DVTK erőemelője 190 kilogrammal kezdett első fogásra, amit 205-, majd 210 kg követett, így a hazai WUAP vb-n szerzett aranya után Lengyelországban is a dobogó tetejére állhatott.

Szintén duplázásra készült Mészáros László, aki az Open 140 kg-os kategória mezőnyében indult, a nem megszokott, vasárnap reggeli órákban. A pár héttel ezelőtt Miskolcon szintén aranyat nyerő erőemelőnk 250 kg-al kezdett, amit 262.5 kg követett. Utolsó kísérletre 272.5 kg-ot tetetett fel és nyomott ki Mészáros, aki így a verseny legnagyobb nyomását jelentő eredménnyel nyerte a pabianicei viadalt.

- Ez a verseny nekem eleinte nem volt tervben, két csapattársam beszélt rá, akik közül Sütő Imre sajnos lebetegedett és nem tudott elindulni - kezdte Mészáros László. Ennél a szövetségnél reggel rendezték a versenyt, amire nehezen ált át a bioritmusom több év versenyzés után, nem is tudtam annyira felpörögni. Összességében tudtam volna többet nyomni, de a 272.5 kg is elég volt a győzelemhez, amit 90%-os eredménynek érzek.

A miskolci és a pabianicei siker után már portugáliai WPC világbajnokság lebeg Mészáros László szeme előtt, aki egy még nagyobb célt is kitűzött maga elé.

- Most először rendeznek pro versenyt ennél a szövetségnél. A mezőnyt egyelőre nem ismerem csak pár hazai versenyzőt, de a beutazási problémák miatt a rivális orosz és amerikai ellenfeleim szerintem még nem tudnak ott lenni - mondta a november 20-ai eseményről a DVTK sportolója. A WUAP és GPC siker után Portugáliában is szeretnék nyerni, és ha minden jól megy, akkor a decemberi moszkvai WFPF versenyen is harcba szállnék a pro kategóriában az aranyéremért, hogy négy szövetségnél szerezzek bajnoki címet - zárta Mészáros László, aki a négyből már két versenyt kipipált.