Összefoglaló 2021. október 27., szerda

EK: Orman Gençlik - DVTK 81-73

Az Európa Kupa 3. fordulójában a DVTK női kosárlabda csapata a török fővárosba utazott, hogy az F-csoport másik még veretlen együttese, az Orman Gençlik ellen lépjen pályára. Földi Attila tanítványai sokáig remekül játszottak, és már hat ponttal is vezettek a negyedik negyedben, a hajrát azonban jobban bírták a házigazdák, akik így megérdemelten győztek 81-73-ra.

EK: Orman Gençlik - DVTK 81-73


Kétségkívül a törökök kezdték jobban a találkozót, McCowan majd Fitik köszönt be, miközben a DVTK játékosainak dobásai rendre leperdültek a gyűrűről. Szerencsére a piros-fehérek védekezése hamar összeállt, így a hazaiak nem tudtak elhúzni. A mérkőzés 4. percében aztán Aho Nina egy szép hármassal törte meg a jeget (6-3). Két-két pontos hazai büntető között Kányási játszotta meg szépen Greent, aki nem is hibázta el a helyzetet, majd a csereként beszálló Kiss büntetőjével és az angol center középtávolijával felzárkózott a Diósgyőr (10-8). A folytatásban kihagyott a piros mezesek koncentrációja és pillanatok alatt ellépett az Orman Gençlik (16-8). Jól sikerült Földi Attila időkérése, hisz a következő támadás végén Bernáth Réka szórt egy triplát, majd egy kimaradt török támadás után Kányási egy újabbat. Veronikának ez meg is hozta az önbizalmát, mert kisvártatva úgy ment be a vendéglátók gyűrűje alá, mint kés a vajba, nem is rontotta el a ziccerét. A lendület a negyed végéig megmaradt, Bernáth második hármasával már a DVTK vezetett, Uzun azonban az első negyed végét jelző dudaszó megszólalása előtti pillanatban elengedett trojkájával egyenlíteni tudott (19-19).

A triplaeső a második negyedben is folytatódott, Fitik, majd Gezgin vágott be egy-egy hárompontost, nagyon kellett Medgyessy közelije (25-21). A következő percekben felváltva estek a kosarak, a diósgyőrieknél Green és Bernáth termelte a pontokat (31-25). A negyed felénél Kiss Angelika varázsolt, hiszen először bemutatott egy szép szerelést a saját palánkja alatt, a túloldalon pedig maga fejezett be egy akciót szép egyéni megmozdulást követően (33-27). Négy Green-ponttal csalta a távolságot a DVTK, hátul pedig egyre jobban védekezett a csapat. A McCowan-Green különcsata kifejezetten élvezetes volt. Egy kontrát Uzun fejezett be biztosan, a másik oldalon pedig Kiss remekelt ismét, időt kért az Ormanspor (35-33). Valamivel több, mint egy perc volt hátra az első félidőből, és ez idő alatt mind a négy támadás góllal fejeződött be. Fitik hármasára Green válaszolt egy középtávolival, majd McCowan palánk alólijára Medgyessy még a dudaszó előtt (40-37).

A fordulás után két-két Green-bünti között Robinson ért el akciógólt. A 23. percben Megyó forintos labdáját köszönte szépen Kiss, aki a palánk segítségével talált be, de azért közben McCowan sem lankadt (46-44). Nemsokára aztán összejött az egyenlítés, Kányási remek passzát Kiss váltotta pontokra, de McCowan hatástalanítása továbbra is gondot okozott a vendégeknek. Medgyessy 2+1-es akciója igazán jókor jött, továbbra is teljesen nyílt volt a meccs (51-49). Három perc volt hátra a harmadik negyedből, Green ziccerével egyenlített újra a DVTK, majd a következő támadást szintén Cheridene fejezte be, így újra előnybe kerültek a piros-fehérek (51-53). Sőt, Kányási rögtön meg is duplázta az előnyt, Lucet válaszolt a büntetővonalról. A negyed eredményét Green alakította ki (53-57).

A 31. percben Tóth Franka iratkozhatott volna fel a pontszerzők közé, de sajnos mindkét büntetőjét kihagyta. Ez egyáltalán nem vetette vissza a látogatókat, mert McCowan duplájára Kiss válaszolt négy ponttal, nem csoda, hogy időt kért a hazaiak mestere (55-61). A 33. perc végén Lucet vágott be egy hármast, nem sokkal később pedig egy gyors támadást is ő fejezett be, így ezúttal Földi Attila formázott kezeivel T betűt (60-61). Három török pont következett, majd Medgyessy süllyesztett el egy hárompontost, így továbbra is a Diósgyőr vezetett. McCowan egy, míg Jovanović két büntetőt dobott be (64-66). Uzun-dupla ott, Green-kettes itt, majd McCowan villant megint (68-68). A nagy meccset játszó Kiss Angelika magabiztosan dobta be mindkét büntetőjét, ugyanígy tett azonban Robinson is. A hazaiak 3-asa úgy belejött, hogy a következő öt pontot is ő vállalta magára, pedig a DVTK időkéréssel próbálta kizökkenteni ellenfelét (75-70). Uzun az egyik büntetőjét értékesítette, Földi Attila pedig egy újabb időkéréssel próbált segíteni a csapatának. 71 másodperce maradt a piros mezeseknek, hogy legalább egyenlítsenek, Uzun tett róla, hogy ennek esélyei jelentősen csökkenjenek, ráadásul Megyó is csak az egyik büntijét dobta be. Gezgin elugrásos hármasával tíz pontos különbség alakult ki, a végeredményt Kányási Veronika alakította ki (81-73).

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 3. forduló

Orman Gençlik - DVTK 81-73 (19-19, 21-18, 13-20, 28-16)

Ankara, Yeni M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu, 200 néző. Játékvezetők: Vladyslav Isachenko (ukrán), Stefan Stefanov (bolgár), Ievgenii Nagornyi (ukrán).
Ormanspor: Fitik 13/6, Robinson 17/3, Uzun 12/3, Lucet 9/3, McCowan 21. Csere: Gezgin 9/9, Avci, Gokdemir. Vezetőedző: Alper Durur.
DVTK: Medgyessy 11/6, Aho 3/3, Kányási 9/3, Jovanović 2, Green 24. Csere: Kiss A. 16, Bernáth 8/6, Tóth F. Vezetőedző: Földi Attila.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelés

Földi Attila: Hullámzóan játszottunk, a mérkőzés nagyobb részében koncentráltan és jól. De felfoghatatlan mi történik a végjátékokban, már-már megnyert meccseket veszítünk el több pontos különbséggel.