Összefoglaló 2021. október 28., csütörtök

MK: KBSC - DVTK 3-2 (2-1)

A KBSC jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában Kazincbarcikán játszott a DVTK, és 19 perc játék után hátrányba került, amit Horváth Zoltán fejesgóllal egyenlített, ám nem sokkal a szünet után egy tökéletesen elvégzett szabadrúgásból a hazaiak ismét megszerezték a vezetést. A szünet után a DVTK támadott, de a hazai kontrák mindig magukban rejtették a gólveszélyt, egyet ki is tudtak használni. Tíz perccel a vége előtt Horváth Zoltán újabb fejessel szépített, majd a hajrában a DVTK teljesen a kapuja elé szorította ellenfelét, de az egyenlítés nem sikerült.

MK: KBSC - DVTK 3-2 (2-1)


MOL Magyar Kupa 4. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC - Diósgyőri VTK 3-2 (2-1)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 951 néző. Játékvezető: Hanyecz Bence (Buzás Balázs; Medovarszki János).
KBSC: Megyeri - Szemere, Ur, Dvorschák, Süttő - Nagy J., Szabó I B. - Székely K., Ádám F., Schildkraut - Laczkó. Vezetőedző: Varga Attila.
DVTK: Borsos - Ivánka, Karan, Szeles - Eperjesi, Bertus, Oláh B., Németh Má., Bokros - Jurek, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Jurek helyett Molnár G., Szeles helyett Hegedűs J., és Németh Má. helyett Zsemlye mind a 46., Szabó I B. helyett Bartos, Ádám F. helyett Heil és Székely K. helyett Márton A. mind a 64., Karan helyett Csatári a 72., Laczkó helyett Vladul a 77., Schildkraut helyett Kovács D. a 90. percben.
Sárga lap: Szemere a 48., Ádám F. az 53., Vladul és Molnár G. a 90+4. percben.
Gólszerző: Székely K. (1-0) a 19., Horváth Z. (1-1) a 28., Nagy J. (2-1) a 41., Vladul (3-1) a 79., Horváth Z. (3-2) a 82. percben.


Kulcspillanatok

19. perc: Szép passzjáték után lépett ki a bal oldalon Laczkó, aki ezúttal ziccerben semlőtt, hanem a középen érkező Székely Krisztián elé passzolt, és a társ közelről a hálóba kotorta a labdát, 1-0

28. perc: Előbb Jurek beadását még tisztázták Horváth elől, de utána Bokros szintén balról a hosszú oldalra ívelte a labdát, és Horváth Zoltán magasra ugorva a kapuba fejelt, 1-1

41. perc: Hazai szabadrúgás 20 méterre az alapvonaltól, balról Nagy János egy lépés után a labdát a sorfal fölött eltekerve kilőtte a jobb felső sarkot, 2-1

78. perc: Némi szerencsével került Vladul Stefan elé a labda, aki közelről az éles szög ellenére is a kapuba lőtt, 3-1

82. perc: Bertus jobb oldali beadására jól érkezett középen Horváth Zoltán, és közelről a kapuba fejelt, 3-2

Edzői értékelések

Varga Attila: - Nagyon jól nézett ki ma a csapat! Talán még engem is meglepett, hogy egy NB II.-es topcsapat ellen is ilyen hatékonyan tudtuk alkalmazni az NB III.-ban megszokott stratégiát.
Az első félidőben az egész pályás letámadás meghozta az eredményt. Nagyon szép sakk-matt góllal szereztünk vezetést, majd egy gyönyörű szabadrúgásból született a második gólunk. Ezzel megalapoztuk a továbbjutási esélyünket a második félidőben.
Mindkét játékrészben megvolt az esélyünk, hogy lezárjuk a találkozót. Bár amikor azt hittük, hogy lezártuk, rögtön szépített a DVTK. Nagyon sajnálom a két kapott gólt, mert ha a két gól távolságát összeadom, akkor összesen nincs meg a nyolc méter, ezt illett volna kivédekezni. Ezt ellensúlyozza, hogy három szép gólt szereztünk.
Nagyon tetszett a ritmusunk, együtt mozgott a csapat, tudatos játékkal sikerrel vettük ezt a nagyon fontos mérkőzést, akármilyen összeállításban játszott is a DVTK.
Nagyon örülök a továbbjutásnak, és büszke vagyok a csapatra.

Kondás Elemér: - Jó kis kupamérkőzést játszottunk. A hazaiak jól kezdték a találkozót, dinamikusabbak, gyorsabbak voltak, többször problémát okoztak nekünk, mert mi nehezebben védekeztük le ezeket a mozgásokat. Gólt is szereztek, ám ki tudtunk egyenlíteni egy szép támadás után, azonban egy szép szabadrúgásból ismét náluk volt az előny.
A félidőben három helyen váltottunk, egyet kényszerűségből, kettőt pedig jobbítási szándékkal. Úgy terveztem, néhány játékosnak nem is adok lehetőséget, de muszáj volt cserélni. Molnár Gábor személyben egy kreatív játékost küldtünk be, és Oláh Bálint is feljebb lépett. Majd később a védő Dejan Karan helyett a támadó Csatári Gergő állt be, átálltunk a négy védős rendszerre. A második félidőben megvoltunk, csak megint ajándékoztunk az ellenfélnek egy gólt, és 3-1-től nehéz volt a dolgunk. Bár visszajöttünk 3-2-re, de egyenlíteni már nem sikerült. Kicsit többet kellett volna hozzátenni a továbbjutáshoz.
Nem panaszként mondom, de tény, hogy többen hiányzottak, néhányan pedig még nem erejük teljében játszottak. Ugyanakkor örömteli, hogy a DVTK tartalékból érkező Ivánka Patrik és Csatári Gergő jó teljesítményt nyújtottak.
Egyetlen pozitívum, hogy jelen állás szerint nincs újabb sérültünk, nem szaporodtak a gondjaink.
Sajnáljuk a kiesést, köszönjük a szurkolóknak a biztatást, próbálták segíteni a csapatot.

A DVTK szereplése a MOL Magyar Kupa 2021/2022 évi kiírásában

4. forduló (tizenhatoddöntő)

2021. október 28., csütörtök
19:30 Kolorcity Kazincbarcika SC - DVTK 3-2 (2-1)

3. forduló (a legjobb 32 közé jutásért)

2021. szeptember 18., szombat
18:00 Diósgyőri VTK - Szentlőrinc SE 2-1 (2-1)

Magyar Kupa történelem