Összefoglaló 2021. október 28., csütörtök

DVTK Jegesmedvék - Gyergyói HK 1-3

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján a listavezető Gyergyói HK ellen játszott a DVTK Jegesmedvék. Az első harmadban csak egy gól született, amit a vendégek szereztek, majd a második játékrészben Bodó növelte az előnyüket. A szépítés gyorsan érkezett, Galanisz remek gólpassza után Elgestal talált a kapuba. Egyenlíteni azonban nem sikerült, sőt Silló góljával visszaállt a kétgólos különbség, ami a meccs végéig meg is maradt.

DVTK Jegesmedvék - Gyergyói HK 1-3


Erste Liga

Alapszakasz - 14. forduló

2021. október 28. 18:00

DVTK Jegesmedvék - Gyergyói HK 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 590 néző, játékvezetők: Soós Dániel, Németh Márton, Pályi-Kiss Patrik, Kis-Király Barna

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Gratzl) - Wehrs, Hyvarinen, Walker, Elgestal, Galanisz - Doetzel, Szirányi, Ritó, Miskolczi, Galajda- Kiss R., Hadobás, Vojtkó, Szabad, Mattyasovszky, Farkas O., Illés, Farkas M., Mihalik, vezetőedző: Tokaji Viktor

Gyergyói HK: Rinne (Demeter) - Ferenc, Kozma, Bodó, Orban, Sylvestre, Fejes, Saari, Sárpátki, Szigeti, Vincze P., Györfy, Todor, Bíró, Silló, Vincze G., Péter, Benedek, Lázár, Sándor-Székely, vezetőedző: Szilassy Zoltán

0-1 17:49 Vincze P. (Sárpátki, Györfy)
0-2 33:50 Bodó (Orban, Sylvestre)
1-2 36:53 Elgestal (Galanisz, Hadobás)
1-3 43:09 Silló (Orban, Bodó)

Értékelés

Tokaji Viktor: Tudtuk, hogy a Gyergyó ellen egy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Listavezetőről van szó, jó szériában vannak, mi pedig egy gödörből próbálunk éppen kikeveredni. Azt hiszem maga a játékkép az abszolút jól néz ki. Egész egyszerűen maga a győzelem, az a győzelmi attitűd, ami hiányzik belőlünk. Nem tudjuk, nem érezzük. És már tényleg unalmas azt mondani, hogy jól játszunk, jól játszunk, csak nem vagyunk eredményesek. Így eljátszhatunk egy szezont, eljátszhatunk két szezont, de hogy ha nem nyerünk, akkor tulajdonképpen ez az egész nem megy sehova. Nekik sincs sikerélményük, mondhatjuk azt, hogy nem nagyon léptünk előre, ami eredményben lehet, hogy igaz. Tudjuk, hogy új csapatot építünk, a fiatalok játszanak, de az eredmény az fontos. 

Szilassy Zoltán: Domináltuk a mérkőzés nagy többségét, és megérdemelt a győzelmünk. Azért volt nagyon nehéz a meccs, mert tudtuk, hogy az ellenfél nagyon mélyen van és a sebzett vad effektus, ha nem lősz rá, nem szúrod meg még egyszer és hagysz nekik helyet gyógyulni, akkor az a motivációjuk megvan, hogy szeretnének most már valamit nyerni. Nem szerettünk volna ennek áldozatául esni, ezért az volt a kérés, hogy az első perctől ledolgozzuk őket. Ennek maximálisan eleget tettek a fiúk, úgyhogy elégedett vagyok.