Az amerika Leslie Vorpahl ismerős lehet a szurkolóinknak, hisz már az előző szezonban is Magyarországon játszott. A 2020/2021-es szezont Pécsett, a PINKK-Pécsi 424 csapatánál töltötte, ahol 24 mérkőzésen 14,4 pontot, 4,3 lepattanót, 5,8 gólpasszt és 2,2 labdaszerzést átlagolt. A 168 centiméter magas irányító Németországból, XCYDE Angels csapatától érkezett a magyar bajnokságba, majd a tavalyi szezon után Szekszárdon kezdte meg a felkészülést az idei évadra, ahonnan november elején távozott.

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek Miskolcon, különösen tetszik ez a csodálatos új létesítmény, a DVTK Aréna! – köszöntötte a szurkolókat Leslie Vorpahl. - A magyar szurkolók mentalitása nagyszerű és ebben a hatalmas városban biztos, hogy rengetegen szorítanak majd a mi sikereinknek. A csapatban nagy lehetőségek vannak ahhoz, hogy mind a bajnokságban, mind az európai kupában szép eredményeket érjünk el. Igyekszem játékommal a csapat hasznára válni, hogy közösen elérjük az elénk kitűzött célokat!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DVTK kosárlabda


Leslie Vorpahl érkezésével a keret ugyan bővül, de Snežana Bogičevićre sérülés, Medgyessy Dórára pedig betegség miatt nem számíthat átmenetileg Földi Attila vezetőedző.

- Dóra kiesésével sajnos lépéskényszerbe kerültünk, ám Leslie érkezése hosszú távon is meg tudja oldani a problémáinkat – mondta új játékosáról Földi Attila. - Olyan játékost igyekeztünk igazolni, aki beleillik abba a taktikai elképzelésbe, amit a csapattól viszont akarok látni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól be fog illeszkedni, hisz mást vártak el tőle a PINKK-nél és mást Szekszárdon, de mind a két csapatnál szépen megoldotta a feladatát. Nálunk a két játékstílus között valahol félúton lesz a szerepe, mind támadásban, mind védekezésben kulcsa lehet a játékunknak.

Névjegy

Név: Leslie Vorpahl
Állampolgárság: amerikai
Születési idő: 1995.08.08.
Poszt: irányító
Magasság: 168 cm
Mezszám: 1

Pályafutás

2021/2022 DVTK
2021/2022 Atomerőmű KSC Szekszárd
2020/2021 PINKK-Pécsi 424
2019/2020 XCYDE Angels (Németország)