- Nehéz kezdet volt az idei, hisz az első három összecsapásunkon a három Európa Kupában szereplő csapat ellen kellett pályára lépnünk, ráadásul idegenben. Mennyire határozta meg az a három találkozó a csapat szereplését?
- Mindenféleképp kihatott a további találkozóinkra, hisz a szezon kezdetén lejátszott mérkőzések minden bajnokság képét meghatározzák. Minden csapat életében természetes a játékosmozgás, ami nálunk most különösen jelentős volt, kulcsjátékosok érkeztek hozzánk. Nyilván együtt készültünk közel két hónapig, játszottunk edzőmeccseket, de teljesen más a felkészülési találkozó és más az éles mérkőzés. Ezért is alakulhatott úgy a Csata elleni nyitó meccs, ahogy és ezért volt fontos a második összecsapás Győrben. A csapat ott bizonyított, hogy élcsapatok ellen, tétmeccsen is tud jól és eredményesen játszani, ez fontos volt a lányok önbizalma szempontjából.

- Szinte minden vereségünket úgy szenvedtük el, hogy mi irányítottunk és vezettünk, ám a végén mindig valami „hiba csúszott a gépezetbe”. Mi lehet ennek az oka?
- Nem gondolnám, hogy összefüggést kellene találnunk ezekben a vereségekben, egyszerűen ezek a találkozók így alakultak. Nem állt mellénk a szerencse, egyéni fegyelmezetlenség, az erőltetett menetből eredő fáradtság, mindig más és más volt, ami miatt végül így végződtek ezek az összecsapások. Ez a csapat bizonyította, hogy végig tud küzdeni, szoros végjátékokat a maga javára eldönteni. Lesz még ebben a bajnokságban is számtalan olyan találkozó, ami alakuljon bármilyen szorosan is, biztos, hogy mi örülhetünk a végén.

- Az Európa Kupában közel a továbbjutás, három győzelem mellett egy vereséget szenvedtünk el a török Ormansportól. Meddig juthat el a DVTK ebben a sorozatban?
- Mindig csak a következő lépésre szeretek koncentrálni, ez jelenleg a továbbjutás bebiztosítása a csoportból. Reméljük erre már Oroszországban, a Syktyvkar ellen sor kerül, ami után a törökök ellen a csoportgyőzelem lehet a tét hazai pályán. A továbbiakról jósolni meg végképp nem szeretnék, hisz nem tudjuk, hogyan alakul a sorsolás, kit sodor az utunkba a Fortuna.

- Az októberi erőltetett menet után az előttünk álló időszak sem ígérkezik egyszerűnek. A Vasas után Syktyvkar, Szekszárd, Ormanspor, Sopron találkozók követik egymást. Hogyan készül a csapat ezekre az összecsapásokra?
- Különösen érdekesnek ígérkeznek ezek a találkozók, hisz kicsit megint megújul a csapatunk Leslie Vorpahl leigazolásával és Keyona Hayes visszatérésével. Keyona nem új játékos, de mégis, ez már egy másik DVTK, amibe megint be kell őt építeni. Leslie pedig irányító posztra érkezett, ami a csapatjáték kulcsa, így az ő játéka különösen hangsúlyos lesz a jövőben. Így mondhatni, most egyet hátra léptünk, hogy utána kettőt tudjunk előre. Az Vasassal kezdődő öt meccs nagyon nehéz menet lesz, nem tudom, van-e még valakinek ilyen sorsolása, a szezon talán legnagyobb kihívása előtt állunk.

- Említetted Leslie Vorpahl érkezését irányító posztra. A csapatjátékot szabjuk Lesliere vagy Leslie játékát igazítjuk a csapathoz?
- Lesliet igazítjuk a csapathoz! Medgyessy Dóra kiesése után olyan játékost igyekeztünk igazolni, aki beleillik abba a taktikai elképzelésbe, amit a DVTK-nak ebben a szezonban játszania kell. Mind támadásban, mind védekezésben kulcsa lehet a játékunknak. Biztosak vagyunk abban, hogy feküdni fog neki a Diósgyőr játéka, nem gondolnám, hogy gondot fog neki okozni a beilleszkedés.

- Súlyos sérülése után hosszú időre kiesett a csapatból Snežana Bogičević. Mennyire fog ő hiányozni a csapatból?
- Snežananak kellett egy kis idő, mire elkezdett belerázódni ebbe a játékstílusba, és pont mikor elkezdett felfelé ívelni a játéka, akkor történt a sajnálatos sérülése. Az ő hiányára is volt válasz Leslie leigazolása, amivel tény, egy picit koncepciót is váltottunk. Azonban hosszú távon, a kettős terhelést figyelembe véve mindenképp szükségünk volt a keret kiegészítésére. Visszatérve Snežanara, egy komplex, fizikális játékos esett ki, aki mind védekezésben, mind támadásban hasznosan játszott. Nyilván a játéka hiányozni fog, de úgy gondolom, megfelelően sikerült őt pótolnunk.

- Visszatért Hayes is, aki az előző szezonban már bebizonyította, rendkívül értékes tagja a Diósgyőrnek. Mit várunk el tőle ebben a szezonban?
- Közel fél éven keresztül nem tudott a társaival készülni, ami egy csapatsportágban játszó sportoló esetében rendkívül hosszú idő. Visszatérése után be kell állnia a sorba, fel kell vennie a ritmust, hisz mint játékos, a kvalitásait soha nem kérdőjeleztük meg.

- Majd három hét után fog folytatódni a bajnokság. Milyen munkával telt el ez a három hét?
- A lányok bár edzésben vannak, ám az edzésmunkát nem itt, hanem a különböző válogatottakban végezték el. Így fizikálisan nem lehet gondunk, ám a csapattaktikát nem tudtuk gyakorolni. Ráadásul itt van a két új játékos, akiket nagyon rövid időn belül integrálnunk kell az együttesbe, mondhatni, kicsit elölről kell kezdenünk. Aki nem volt valamilyen válogatott keret tagja, azok számára egyéni képzéseket tartottunk.

- Hazatért a csapat, három meccsből három győzelem a DVTK Arénában. Oroszlánbarlang lesz a csapat új otthona?
- A létesítmény gyönyörű, biztos vagyok benne, hogy mindenki meg fog szenvedni minden egyes ponttért és kosárért, aki ide érkezik. Igyekszünk mi is olyan teljesítményt lerakni az asztalra, hogy minél többen látogassanak ki az Arénába és igazi pokoli hangulat fogadja ellenfeleinket.