A két csapat már találkozott egymással a felkészülési időszakban, amikor dupla mérkőzésen egy győzelmet és egy vereséget szenvedett el csapatunk Monoron. Az NB I-ben szereplő Pest megyeiek most is az első szóra igent mondtak a csapatunk megkeresésére az edzőmérkőzéssel kapcsolatban. A találkozón először lépett pályára a DVTK színeiben a csapat új igazolása, az azeri válogatott Anastasiia Baidiuk. A kék-fehéreket végül másfél óra játék után, ötödik, döntő szett után győzték le a diósgyőriek.

Felkészülési mérkőzés

2021. november 17. - Gödöllő

Gödöllői RC - DVTK 2:3

DVTK: Kalmár 2, Baidiuk 9, Kuzelova 9, Sylejmani 8, Godó 13, Kiss 8. Csere: Kundrák (liberó), Balogh (liberó), Egri 10, Sitku 1. Vezetőedző: Farkas Mihály

Edzői értékelés

Farkas Mihály: Nagyszerűen szolgálta a felkészülésünket ez a találkozó, hisz a Gödöllő az NB I. egyik legjobb csapataként élvonalbeli körülményeket teremtett számunkra. Számos taktikai variációt, felállást ki tudtunk próbálni, ami jól szolgálta a heti edzésmunkát. Fontos volt az is, hogy új játékosunk, Anastasiia Baidiuk mérkőzésen is pályára lépjen, hisz csak így tud mielőbb a csapat hasznára válni.