Összefoglaló 2021. december 2., csütörtök

EK: DVTK - Orman Gençlik 82-72

Az Európa Kupa 6. fordulójában a DVTK női kosárlabda csapata a török Orman Gençlik ellen lépett pályára. Az első félidőben még visszafogottabban teljesítettek a piros-fehérek, de a szünet után fokozatosan lendültek bele a játékba és végül felőrölték ellenfelüket. DVTK - Ormanspor 82-72.

EK: DVTK - Orman Gençlik 82-72


McCowan szerezte a mérkőzés első kosarát, amelyre Hayes egy duplával, majd Aho egy hármassal válaszolt. Egy remek labdaszerzést követően Vorpahl passzából Nina ziccerezett, de ezután nem sültek a hazai dobások, így a török csapat csinált egy 7-0-s szériát (7-9). Gyorsan változott a játék képe, Green két kettese között Aho szerzett újabb hárompontost, persze McCowan sem tétlenkedett (14-11). A hullámzás folytatódott, most az Ormanspor ért el zsinórban öt pontot, amikor Kiss Angi is feliratkozott a pontszerzők közé, de a negyed győztesének kérdését Gökşen Fitik döntötte el a csapata javára (16-18).

A második negyed Aho és Gökşen gyors gólváltásával indult, majd McCowan szerzett négy pontot a diósgyőri centerek jótékony közreműködésének köszönhetően is (18-24). A vendégek amerikai centere továbbra is tarthatatlan volt, 2+1-es akciójával egyre nyílt az olló a két csapat között, Hayes hármasa nagyon kellett (21-27). Teaira McCowan a folytatásban sem vett vissza a tempóból, a fehér mezesek egyszerűen nem találták a törökök 15-ösének ellenszerét, a DVTK-ban Vorpahl és Jovanović voltak eredményesek (25-33). Völgyi Péter időkérését követően magára talált a Diósgyőr, előbb Green brusztolt be egy közelit, majd Vorpahl rázta meg magát. Egy sportszerűtlen hiba után Jovanović csak az egyik büntetőjét dobta be, Alper Durur pedig időkéréssel igyekezett felrázni a csapatát (30-33). Leslie Vorpahl két büntetőjével folytatódott a Diósgyőr felzárkózása, a túloldalon Uzun törte meg a gólcsöndet, és a pihenőjéből a pályára visszatérő McCowan is azonnal termelt egy duplát (32-37). Egy szép Vorpahl-tripla, majd nem sokkal később Kiss Angi palánk alólija ragadtatta tapsra a nem túl nagyszámú, de annál lelkesebb közönséget, miközben Gökşen Fitik sem hibázta el a büntetődobásait. A szünetig még McCowan és Jovanović egy-egy kettese fért bele (39-41).


A térfélcsere utáni első perc nem hozott újabb kosarat, a 22. perc azonban már hármat is, két török, egy Hayes-duplát, majd Jovanović és Bernáth találataival újra egyenlő volt az állás (45-45). Milica szerencsésen pattanó hárompontosával vezetett hosszú idő után újra a DVTK. Lucet Hármasával és McCowan kettesével újra az Ormanspornál volt az előny, de Green és Hayes ismét megfordították az állást (52-50). Keyona nagyszerű és Kiss mázlisabb két pontjára a törökök is reagáltak, olyannyira, hogy a 30. percben ki is egyenlítettek. Gezgin az egyik büntetőjét értékesítette, mindez azt jelentette, hogy a negyedet a DVTK nyerte meg, de még az Ormanspor vezetett (56-57).

A csapatok küzdőszellemét igazán nem érhette kritika a negyedik negyed elején se, pontot azonban viszonylag sokáig nem dobtak a játékosok. Természetesen McCowan törte meg a jeget a büntetővonalról. Fitik szintén onnan talált be, majd újra villant McCowan (56-62). Jovanović duplájával és Vorpahl hármasával kapaszkodott vissza a Diósgyőr, Hayes bebrusztolt palánk alólija pedig azt jelentette, hogy újra megszerezték a vezetést a hazaiak (63-62). A törökök időkérését követően folytatódott a játék, és Robinson szerezte a következő kosarat, de a DVTK egy nagyon szép támadással válaszolt, melynek végén Keyona volt eredményes (65-64). A folytatásban is hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy ponttal, roppant izgalmas végjátékra nyílt kilátás (69-68). Nagyon fontos volt Kiss kettese, kár, hogy a büntetője kimaradt, igaz a másik oldalon is csak az egyiket dobta be McCowan (71-69). Úgy tűnt, Angelika eldöntötte, ő lesz a nyerőember ma este, hiszen a következő két kosarat is ő szerezte, majd az utolsó percben kipontozódott (75-71). McCowan is fáradt azért, ezt jelezték a kihagyott büntetői, ellenben Vorpahl mindkettőt bedobta. Robinson csak az egyiket, Keyona viszont nem hibázott (79-72). Hogy ne csak a büntetődobásokról szóljon a végjáték, arról Keyona gondoskodott,aki egy varászlatos triplával varrta el a szálakat (82-72).

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 6. forduló

Orman Gençlik - DVTK 82-72 (16-18, 23-23, 17-16, 26-15)

Miskolc, DVTK Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Alexandra Stan (román), Nikola Perlic (horvát), Lizaveta Famina (belorusz).
DVTK: Vorpahl 14/6, Aho 12/6, Hayes 20/6, Jovanović 12/3, Green 10. Csere: Kányási, Kiss A. 12, Bernáth 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Ormanspor: Fitik 10/3, Robinson 8, Uzun 13/3, Lucet 6/6, McCowan 34. Csere: Gezgin 1, Avci. Vezetőedző: Alper Durur.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelés

Völgyi Péter: - Az első félidőben gyengén védtük a remekül játszó McCowant, de tudtuk, hogy el fog fáradni. Úgy gondolom, hogy a harmadik negyed közepétől mi kerültünk fizikális fölénybe. Taktikailag megleptük ellenfelünket, és remek csapatmunkával kiharcoltuk a győzelmet, ráadásul megszereztük a csoportelsőséget is.

Alper Durur: - Természetesen nyerni akartunk, és erre megvolt az esélyünk. Az utolsó pillanatokig harcoltunk, a hajrában azonban olyan dolgok történtek, amelyek nem voltak benne az egész meccsben.