Összefoglaló 2021. december 4., szombat

DVTK Jegesmedvék - Gyergyói HK 5-3

Az Erste Liga szombati játéknapján kétgólos hátrányból fordítva bravúros győzelmet könyvelhetett el a DVTK Jegesmedvék a Gyergyói HK ellen. A találkozó első harmadában a vendégek fölénybe kerültek, de Kevin Wehrs mesterhármasának, valamint Galanisz Nikandrosz és Kayle Doetzel góljainak köszönhetően sikerült itthon tartani a három bajnoki pontot.

DVTK Jegesmedvék - Gyergyói HK 5-3


Erste Liga

Alapszakasz - 21. forduló

2021. december 4. 17:00

DVTK Jegesmedvék - Gyergyói HK 5-3 (1-3, 2-0, 2-0)

Miskolci Jégcsarnok, 475 néző, játékvezetők: Varjú Árpád, Gangel László, Dorner Béla Benjamin, Pálkövi Baksa

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) - Wehrs, Hyvarinen, Walker, Miskolczi, Elgestal - Hadobás, Doetzel, Mattyasovszky, Lövei, Galajda - Illés, Kiss R., Vojtkó, Galanisz, Mihalik- Szabad, Pecsét, Farkas M. vezetőedző: Tokaji Viktor

Gyergyói HK: Rinne (Ruczuj) - Haaranen, Kozma, Bodó, Császár, Orban, Fejes, Saari, Szabó, Tranca, Vincze, Ferenc, Györfy, Sárpátki, Silló, Szigeti, Sándor-Székely, Todor, Benedek, Di Dimonte, Vincze, vezetőedző: Szilassy Zoltán

0-1 05:09 Vincze (Orban, Haaranen)
0-2 06:26 Bodó (Kozma)
1-2 07:15 Wehrs (Walker, Elgestal)
1-3 18:26 Orban (Bodó, Fejes)
2-3 24:44 Wehrs (Doetzel, Walker)
3-3 38:15 Galanisz (Wehrs, Elgestal)
4-3 51:49 Wehrs (Walker, Doetzel)
5-3 59:24 Doetzel

Értékelés

Tokaji Viktor: Kicsit nehezen értünk bele ebbe a mérkőzésebe, magasabb fokon kezdett a a GYHK. Tulajdonképpen a második harmadra sikerült megtalálnunk saját magunkat. Szükségszerű volt az, hogy az emberelőnyös játékunk ilyen jól működjön és át tudjuk venni a kontrollt a mérkőzés felett. 3-1-es gyergyói vezetésből tudtunk fordítani. A mérkőzés érzelmi részét a magunk irányába tudtuk fordítani. Az volt az érzésem, hogy nem gondolkodunk semmin csak élvezzük a játékot.

Szilassy Zoltán: Kétségtelen, hogy egy fordulatos meccs volt. Nagyon jól kezdtünk, eredményesen dolgoztunk, utána rengeteg kiállítást kaptunk, ami megölte a tempónkat. 5 az 5-ben kiválóan jégkorongoztunk, nem szabad ennyi szabálytalanságot elkövetni, nem tudom megmondani jelen pillanatban, hogy jogosak-e ezek a fújások vagy sem, ezt majd meg fogjuk nézni. Talán ez volt az első olyan mérkőzés, hogy nem működött annyira a hátrányos játékunk. Okosabban kell dolgoznunk az ütőkkel, hogy ne kapjunk ennyi kiállítást és akkor talán könnyebb lett volna.