Bodrogkeresztúron remekeltek ifjúsági sakkozóink, míg az egyesület összesen hat érmet szerzett a négy csoportban megrendezésre kerülő nemzetközi rapid tornán. A „C” csoportban a DVTK sakkozói mind a három érmet elhozták, Ádám Zoltán arany-, Gáthi Donát ezüst-, Csiki László pedig bronzérmet szerzett, valamint Lazsádi Kerka és Szabó Ákos különdíjat kaptak. A „B” csoportban is piros-fehér siker született Turcsányi Vince révén, míg a harmadik helyen Kovács Kristóf zárt. Az „A” csoportban Zámbó Zoltánnak is sikerült nyernie, ezzel megszerezve a harmadik diósgyőri aranyat. Ress Amira Egerben egy nemzetközi open versenyen indult, ahol a hölgyek között az előkelő második helyen zárt.

Novemberben több csapatbajnoki mérkőzésre is sor került, ahol rendre helyt álltak a DVTK együttesei. NB I-es csapatunk Budapesten szoros küzdelemben, minimális arányban szenvedett vereséget a nagyon erősen felálló Pénzügyőr csapata ellen. Különösen fontos győzelmet aratott Dobai Szabolcs és Turcsányi Vince, akik nemzetközi mestereket vertek, míg Zámbó Zoltánnak ellenkező színű futóvégjátékban sikerült legyőznie FIDE mester ellenfelét. Hajnal Zoltán, Papp Ábel, Horváth Kristóf, Jr. Burinda Gábor és Szalay Balász döntetlenekkel járult hozzá a szoros eredményhez.

- A szoros és több órás küzdelemben a győzelem is benne volt, de a végén két játszmánk is balszerencsésen alakult. A célkitűzéseknek megfelelően a középmezőny elején várja a csapat a decemberi két fordulót - értékelt Zámbó Zoltán szakosztályvezető.

A megyei bajnokságban két csapattal is képviselteti magát a DVTK, ahol második csapatunk szinte csak ifjúsági játékosokból áll, akiknek cél az erős játékosokkal való küzdelem és a tapasztalatszerzés. A bajnokság legutóbbi fordulójában a Miskolci KisBocsok csapata ellen Lazsádi Kerka és Tóth Kinga ért el két értékes döntetlent.

Elsőszámú megyei csapatunk az erősen felálló Ózdiak ellen játszott, ahol remekeltek a csapat ifjúsági játékosai. Turcsányi Vince értékes döntetlent ért el a mesteri játékerővel bíró fiatal ellenfele ellen, Szabó Ákos pedig szintén stabilan hozta a döntetlent sötéttel. Gáthi Donát hibátlanul kezelve a végjátékot diadalmaskodott tapasztalt mesterjelölt ellenfele felett, míg Csiki László nehéz küzdelemben kitartó játékkal győzött. Kovács Kristóf pedig lendületes figurajátékkal győzte le a több évtizedes rutinnal rendelkező, egykori éltáblás ellenfelét. Felnőtt játékosaink Jr. Burinda Gábor, Runda Bence, Balogh Farkas és Kováts Ágoston döntetlenjével küzdelmes döntetlen lett a mérkőzés vége. A DVTK csapata jelenleg a megyei bajnokságban harmadik helyén áll, ahol a további mérkőzésekre januárban kerül sor.