Horváth Renátó 2019 decemberében egy gerincvelő gyulladás következtében bénult le nyaktól lefelé, kezelése azóta is folyamatos.

Renátó a Miskolci Balett táncelőadásainak állandó vendégszereplője volt: a közönség láthatta őt a Casablanca, az Álom luxuskivitelben, valamint legutóbb az Üvöltő szelek című előadásban. A táncművész már készült, hogy új szereplőként beálljon a János vitéz táncelőadásba, amikor a trauma bekövetkezett és Renátó lebénult. Kollégái azonnal segítségére voltak és a táncművészt rögtön kórházba szállították. Vizsgálatok és altatás következett, majd még több vizsgálat; az orvosok jelenlegi álláspontja szerint Renátó szervezetében gerincvelő gyulladás okozta a bénulást.

A TV2 riportja ide kattintva nézhető meg.

Azóta folyamatos orvosi kezeléseket kap, valamint otthon is rendszeresen kap gyógykezelést, ebben párja is rengeteg segítséget nyújt. Egy korábbi interjúban a táncművész úgy fogalmazott: próbálják kihozni a legszebbet a mindennapokból.

Több olyan gyógyászati eszköz is létezik, mely sokat segíthet a felépülésében, jelenleg egy speciális, idegrendszer fejlesztő eszközt szeretnének beszerezni.

A gyűjtés a hétvégi DVTK - Csákvár meccsen is folytatódik a szurkolókkal közösen. Egy-egy gyűjtődobozt pedig kihelyezünk a DVTK Shopba és a DVTK Aréna recepciójára is.

Aki szeretne egy utalással is segíteni, a következőképpen teheti meg: az adományok közvetlenül Renátó saját számlájára érkeznek, amelyet szülei kezelnek. Az utalásnál a közlemény rovatban kérik feltüntetni: „Adomány Horváth Renátónak”. Bankszámlaszám: 61200216-11055444.

Köszönjük, hogy segítesz!