Összefoglaló 2021. december 12., vasárnap

MK: DVTK - Nyíregyháza 0:3

A röplabda MVM Női Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén a DVTK csapata a címvédő Fatum Nyíregyházát fogadta vasárnap este. A két csapat néhány nappal ezelőtt a bajnokságban találkozott, és ahogy akkor, a jó erőkből álló ellenfél ezúttal sem ismert kegyelmet, a Fatum 3:0-ra nyerte meg a kupapárharc első felvonását.

MK: DVTK - Nyíregyháza 0:3


MVM Női Röplabda Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

DVTK - Fatum Nyíregyháza 0:3 (-16, -13, -12)

Miskolc, Generali Aréna, 100 néző. Játékvezető: Horváth Miklós, Vigh Andrea.
DVTK: Godó 11, Kiss E. 1, Kalmár 1, Baidiuk 1, Kuzelová 3, Sylejmani 2. Csere: Kundrák, Balogh (liberók), Egri, Sitku 1, Zsofnyák, Jovic 1. Vezetőedző: Farkas Mihály.
Nyíregyháza: Pintér 5, Tiemi 3, Radosová 7, Lászlop 7, Vajda 9, Vasileva 14. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Dékány 5, Bodovics 3, Glavinic 5. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Edzői értékelés

Farkas Mihály: - Nagyon jól edzettünk végre a teljes csapattal egész héten. Úgy éreztem, mindenki tudja a dolgát, és érti, mi a feladata. Ehhez képest ezen a mérkőzésen ebből szinte semmit nem kaptam vissza. Nagyon fegyelmezetlenek voltunka sánctaktikában, a védekezésben. Ha végre találkoztunk egy labdával, az elpattogott mindenhova. Nem volt meg a fejünkben a fókusz. Utoljára a kaposvári mérkőzés után voltam ilyen mérges, mint most.

Németh Szabolcs: - Folyamatosan azon dolgozunk a lányokkal, hogy egyre stabilabbak legyünk, és ha megbeszélünk egy taktikát, azt a pályára tudjuk vinni. Úgy gondolom, ma ezt az alapvető minimumot, a taktikát betartották, és ki tudták hozni a két csapat közti különbséget. Könnyedén, stressz nélkül játszottunk, szépen, nyugodtan röplabdáztunk, és egy lépéssel közelebb kerültünk céljaink elrése felé. 

A visszavágóra 2021. december 16-án csütörtökön kerül sor Nyíregyházán. A találkozó 18 órakor kezdődik a Contitnental Arénában.