A kötetlen és jó hangulatú birkózóünnepen díjazták a 2021-es évben legjobb eredményeket elérő versenyzőket, akik érmes helyen végzetek a magyar bajnokságon vagy a diákolimpián. A DVTK Birkózó Szakosztálya 17 ilyen versenyzővel büszkélkedhet, míg a szövetség pontszámítási rendszerében 533 olimpiai pontot szerezve a klub az egyesületi rangsor elején végez majd.

Szinay Attila szakosztályvezető kiemelte Zurai Rajmund felnőtt magyar bajnoki ezüstérmét és Szinay Csaba kadet világbajnokságon megszerzett hetedik helyét is, amikre rég volt példa Diósgyőrben. A szakvezető köszöntőjében kitért a sokat fejlődő körülményekre is.

- Ha 10 évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy a diósgyőri birkózók DVTK-s színekben, saját csarnokban, saját edzőteremben, a stadion szomszédságában, nem messze egy ultramodern sportcsarnoktól, ahol majd versenyeket is lehet rendezni, kellő költségvetési forrással rendelkezve zárják az évet, azonnal aláírtam volna.

Szinay Attila a sikeres szezont követően beszélt a jövő évi, és a kicsit hosszabb távú célokról is.

- Reméljük, hogy 2022-ben a covid nem-, vagy minél kevésbé fogja korlátozni a versenyeket. A kicsit távolabbi jövőben pedig azt várom, hogy tovább erősödjünk, és a Kozma István Birkózó Akadémiával kialakuljon a várt együttműködésünk, amiről a Lőrincz testvérek látogatása során is esett már szó. Ennek következtében a DVTK versenyzői is rendszeresen felfognak tudni járni, edzeni az akadémiára. Továbbá, ha a járványhelyzet alább hagy minél több gyereket szeretnénk bevonni Miskolcról és a környékről, ugyanis ez volt a legnagyobb bajunk, hogy nem tudtunk toborozni.

 

Fotó: Bujdos Tibor /Észak-Magyarország