Összefoglaló 2021. január 2., vasárnap

DEAC - DVTK Jegesmedvék 5-4

A 2022-es esztendő első Erste Liga játéknapján a DEAC otthonában lépett jégre a DVTK Jegesmedvék. A fordulatos és izgalmas mérkőzés utolsó percében még Tokaji Viktor együttese állt nyerésre, de a debreceniek előbb egyenlítettek, majd bő fél perccel a meccs vége előtt a győztes gólt is megszerezték.

DEAC - DVTK Jegesmedvék 5-4


Erste Liga

Alapszakasz - 27. forduló

2022. január 2. 19:00

DEAC - DVTK Jegesmedvék 5-4 (1-2, 2-1, 2-1)

Debreceni Jégcsarnok, játékvezetők: Kókai Márk, Korbuly Gergely, Vincze Dániel, Vincze Péter Tamás

DEAC: Hetényi (Gönczi) - Sándor, Jakabfy, Kozma, Spirko, Kuleshov, Molnár, Klimek, Bartók, Kloz, Berta, Vokla, Kókai, Bogesic, Mazzag, Almási, Turcotte, Novotny, Sági, vezetőedző: György József

DVTK Jegesmedvék: Kiss (Praták) - Szirányi, Kiss R., Galanisz, Walker, Pecsét, Ritó, Mihalik, Illés, Elgestal, Kamarási, Doetzel, Vojtkó, Károly, Wehrs, Miskolczi, Lövei, Farkas, Mattyasovszky, Galajda, vezetőedző: Tokaji Viktor

1-0 Mazzag
1-1 Galanisz
1-2 Kiss R.
2-2 Turcotte
3-2 Turcotte
3-3 Wehrs
3-4 Walker 
4-4 Spirko
5-4 Novotny

Értékelés

György József: Bevallom férfiasan, hogy nem a legjobb meccsünket játszottuk, az első 5 percben nagyon jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, utána pedig emberhátrányba kerültünk és úgy éreztem lassan a Miskolc ránk erőltette az akaratát. A második harmadra jobban jöttünk ki, utána pedig jöttek a buta kiállítások, amiből hamar kiegyenlítettek. Ekkor azt éreztem, hogy ki-ki mérkőzés, de egy kicsivel a Miskolc a kontráival veszélyesebb, amiket nagyon nehezen tudtuk levédekezni, nagyon könnyen jöttek át rajtunk. Ami történt az ugyan az, amit megéltünk négy napja a MAC ellen, hogy egy perc alatt kaptunk két gólt, most meg mi lőttünk kettőt, szóval úgy néz ki, hogy a szerencse ide-oda dobál minket. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen mérkőzéssel siketült 3 pontot begyűjteni.

Tokaji Viktor: Tudtuk azt, hogy nem lesz egyszerű feladatunk itt, Debrecenben. Legutóbb, amikor ide jöttünk, három nullás előnynél tréfáltuk meg magunkat. Most ugyan ez történt 4-3-as vezetésnél. Csak magunknak köszönhetjük azt, hogy 0 ponttal térünk innen ma haza, pedig nagy munkát raktunk bele, jól játszottunk, olyan nagyon sok lehetőséget nem adtunk nekik. Tudtunk 4 gólt lőni Magyarország egyik, ha nem a legjobb kapusának, ami elég kéne hogy legyen, ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Egyéni hibákból egyszerűen elengedtük ezt a meccset.