Összefoglaló 2022. január 7., péntek

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 3-2 b.u.

A sok hiányzója ellenére egy pontot el tudott hozni az FTC-Telekom otthonából a DVTK Jegesmedvék csapata. A találkozó első gólját Votjkó szerezte, majd Kulmala duplázott. A hajrához érve Kevin Wehrs egyenlített, így következhetett a hosszabbítás és a büntetőlövések. A rávezetések során a hazaiak kétszer is betaláltak, így ők két pontot szereztek, míg Tokaji Viktor együttese egy ponttal gazdagodott.

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 3-2 b.u.


Felkészülési mérkőzés

2022. január 7. 18:30

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 3-2 b.u. (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)

Budapest, Tüskecsarnok, 508 néző, játékvezetők: Nagy Attila, Németh Márton, Kis-Király Barna, Pálkövi Botond György

FTC-Telekom: Nagy (Arany) - Boros, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Somogyi, McFadden, Seregély, Fowllie, Pavuk, Tóth, Bohunciky, Hegyi, Farkas, Galántai, Roczanov, Sarcia, Bán, Komáromy, vezetőedző: Fodor Szabolcs

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Praták) - Wehrs, Doetzel, Walker, Galanisz, Elgestal, Kiss R., Szirányi, Mihalik, Miskolczi, Ritó, Illés, Vojtkó, Galajda, Mattyasovszky, Károly, Farkas, vezetőedző: Tokaji Viktor

0-1 13:06 Vojtkó (Galanisz, Walker)
1-1 16:05 Kulmala (Nagy, McFadden)
2-1 22:10 Kulmala (Nagy, Seregély)
2-2 51:48 Wehrs (Doetzel, Walker)
3-2 65:00 Nagy

Értékelés

Fodor Szabolcs: Nagyon fontos volt, két vesztes meccs után tudtunk végre győzni. Azt gondolom a mai meccsről, hogy két harmadig nagyon jól játszottunk. Meglehetett volna a meccs hamarabb, nagyobb különbséget is ki tudtunk volna dolgozni. Voltak helyzeteink hozzá az első két harmadban, talán le is zárhattuk volna a meccset, sokkal többet lőttünk kapura, sokkal több helyzetünk volt, sokkal többet birtokoltuk a korongot az első 40 percben és aztán a harmadikban szét esett a játékunk és össze-vissza rohangáltunk, nem azt játszottuk, amit kell. De bízom abban, hogy ez azért lehet mert egy picit fáradtabbak vagyunk. Itt azért nagyon erőltetett menet volt, és az erőltetett menet közepén volt sok sérültünk meg betegünk. Szóval nem tudtunk négy sorral játszani, nagyon sok jég ideje volt a srácoknak és ez lehet, hogy egy picit most visszaütött itt az utolsó 20 percben. Ha tényleg így van akkor örülünk, mert most van két napjuk, hogy pihenjenek. Szóval remélem, hogy a fáradtság és akkor majd újult erővel tudunk készülni az erdélyi túrára.

 

Tokaji Viktor: Mindenképpen félig tele van a pohár. legalábbis ez az érzés van. Ahogy eljöttünk erre a meccsre, elég szűkös a keretünk és nem voltunk túl elkényesztetve ebből a szempontból. Az volt a tervünk, hogy minél közelebb tartsuk magunkat a Fradihoz eredményben illetve játékban és akkor majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég, az időben majd nekünk fog ebben az esetben dolgozni és legyünk türelmesek. Ezt sikerült be is tartani és ennek az eredménye vagy a jutalma az egy pont. Amiben én azt gondoltom, hogy jobb volt ma a Ferencváros az a büntető lövések.