A DVTK első téli olimpikonja főként az óriás-műlesiklásra koncentrált az ötnapos olimpiai edzőtáborban, ahol teljesen elkülönítve töltötte az elmúlt napokat a koronavírus fertőzés elkerülését szem előtt tartva.

- Azért választottunk ezt a helyet, mert itt elég jó minőségű edzéseket tudunk végezni - kezdte Kékesi Márton. Hasonló hó van itt Obdachban, mint az olimpián, jó jeges és nagyon kompakt. Öt napot síeltünk, abból négyszer óriás-műlesiklás, és egyszer szlalom volt a program. Azért választottuk meg így, mert óriásban-műlesiklásban kell fejlődnöm. Nagyon jót tett viszont ez a pár nap pihenés és a regeneráció a kvalifikációs időszak után, hiszen az első két napban hihetetlen jó, friss lábakkal tudtam készülni.

A felkészüléssel Marci, és az edzője is nagyban meg volt elégedve, amiben a hibák kiküszöbölése játszotta a nagyobb szerepet.

- Voltak időmérős edzések is, viszont nem a 100%-ot akartuk kihozni, hanem a legjellemzőbb hibákat kijavítani, amikre nem volt idő korábban. Eléggé feszített ütemben dolgoztunk az olimpia miatt. Arányéban több verseny volt, mint edzés, és nem tudtuk igazán befejezni azt az edzésmunkát, amit elterveztünk. Ez látható is volt a kvalifikációs időszakban is az óriás-műlesiklások esetében, ezeket a hibákat próbáltuk kicsiszolni az indulás előtt.

Kékesi Márton január 30-án este indul Pekingbe isztambuli átszállással az XXIV. téli olimpiai játékokra, ahová közel 120 kg felszerelést visz magával. Ebbe többek között beletartozik hat sí, két szerszámos láda és egy szervizasztal is.

A DVTK első téli olimpikonja február 13-án óriás-műlesiklással kezdi majd meg a szereplést az ötkarikás játékokon, amit három nap múlva követ a kedvenc versenyszáma, a szlalom. A miskolci sportolónak a versenyszámok előtt lesz lehetőség pályabesízésre kapuk nélkül, illetve külön kapus edzésekre is más nemzetek versenyzőivel egyszerre.

Kékesi Márton versenyszámai*

Február 13. óriás-műlesiklás

Első futam 3:15

Második futam 6:45

Február 16. szlalom

Első futam 3:15

Második futam 6:45

*magyar idő szerint