2021 nyarán indult el a magyar jégkorongban az akadémiai rendszer, amelynek egyik zászlóshajója a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia. Ehhez a rendszerhez szeretne minél szorosabban kapcsolódni a szegedi jégkorong-szakosztály, hiszen a további fejlődésnek ez biztosítja a stabil szakmai alapokat. Éppen ezért a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű felvette a kapcsolatot a DVTK JJSA-val, akik nyitottak voltak az együttműködésre.

A tervek szerint a két egyesület között kétirányú játékosmozgás alakulhat ki: a szegedi utánpótlás legügyesebb tagjai bekerülhetnek az akadémiai rendszerbe a DVTK-nál, míg a miskolciak esetében azok a sportolók, akik nem férnek be az együttes keretébe, Szegeden szerezhetnek tapasztalatot, a tervek szerint néhány éven belül egy Erste Ligában szereplő szegedi csapat mezében.

Az együttműködésnek további fontos elemei a közös és kölcsönös edzőtáboroztatás, az edzőfejlesztés, az egyéni képzés, a jégkorongos események párhuzamos és közös szervezése – tehát egy átfogó szakmai együttműködés kialakítása.

- Az utánpótlásnevelés célja, hogy minél több gyereket hozzon be az adott sportágba, megfelelő tehetséggondozással nevelje, aki pedig elég tehetséges, az bekerüljön az akadémiai rendszerbe. Magyarországon 4 akadémia van, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia ars poeticája a leginkább megegyező a miénkkel. Szakmailag rendkívül jó, felkészült csapatról beszélünk. Már az első megkeresés során nyitottak voltak az ötletre, így nem is kellett tovább keresnem – mondta el Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

- Remélhetőleg a mi tapasztalatainkból a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata tud profitálni, nekünk pedig azért is jó az együttműködés, mert a Szeged környéki fiatalokat is tudjuk segíteni. Az akadémiai ciklus elején vagyunk, így bőven van időnk ezt kidolgozni – nyilatkozta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke.

- Nagy öröm, hogy egy olyan tradicionális műhellyel kötünk szerződést, amelyet Pápai Miklós és Jójárt Ferenc képvisel. Azt szeretnénk, ha a kiváló játékos és az értékes ember egy égiszen belül tudna fejlődni. A lehető legtöbb és legszínesebb módon fejlesszük a gyerekeket, a hokin keresztül egy teljeskörű rendszerben, ami arra hivatott, hogy a játékosban lévő potenciált kihasználja és stimulálja. Figyelemmel kell lennünk az egyéni tehetségi faktorra, minden fiatal esetében meg kell találnunk, hogy hogyan tudnak leginkább kiteljesedni. Miklós és a Goodwill Pharma nagyon közel áll hozzánk gondolkodásmódban is, így remélem meg tudjuk valósítani céljainkat. Cserébe az általunk szerzett tapasztalattal, képzéssel mi is tudjuk segíteni a szegedi csapatot – mondta el Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia szakmai igazgatója.

- Fantasztikus élmény, hogy a Goodwill Pharma logós mezben láthatjuk a fiatalokat. Talán a legnagyobb öröm, hogy a fiatalok egy professzionális környezetben mozoghatnak, akár egy egész életpályát be tudnak így járni. Számomra a legnagyobb elégtétel, hogy az ország bármely pontján ismerik a Goodwill Pharma által támogatott jégkorong csapatot – nyilatkozta Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. cégalapító tulajdonosa.

fotók: Goodwill Pharma Kft.

Korábbi cikkek:

Együttműködési megállapodást kötött a Zempléni Hiúzok és a DVTK Jegesmedvék
Folytatódik a DVTK Jegesmedvék és a Kazincbarcikai Ördögök együttműködése