- Nyíregyházán indítottad a fedettpályás szezont új egyéni csúccsal, amit másfél hónappal később szintén ott, a magyar bajnoki döntővel zártál. A két futás közt sok minden történt veled, megdöntötted az U20-as országos csúcsot és a fedettpályás felnőtt vb szinthez is nagyon közel kerültél, hogyan élted meg ezt az intenzív, és egyben sikeres időszakot?

- Az alapozást a fedettpályás szezonra nagyon komolyan vettük, és reménykedtünk a jó eredmény elérésében. Már az első versenyen sikerült egyéni csúccsal kezdeni, aminek nagyon örültem, mert a tavalyi eredményemhez képest egyből sokat tudtam javítani. Majd az ezt követő versenyeken is nagyon stabilan tudtam hozni az e körüli időket, ami nagyon jó visszajelzést jelentett számomra. A fedettpályás szezonban kétszer is sikerült 8.30 alá bemennem, ami több mint két tized javulás a tavalyi eredményemhez képest. Tejesen elégedett vagyok az elmúlt három hónappal, még én magam sem gondoltam, hogy ilyen jó és stabil tudok lenni. Közel kerültem a felnőtt vb szinthez is (négy századra - a szerk.), ami nem egy konkrét célkitűzés volt számomra. Úgy fogtam fel, hogy ha sikerül, sikerül, ha nem, akkor sem leszek szomorú, mert már a 8.22-es új országos csúcsommal is teljesen elégedett voltam.

- A felnőtt magyar bajnoki döntő pályabeosztása igazán szimbolikusra sikerült, hiszen a már több felnőtt világversenyt is megjárt Kerekes Gréta és Kozák Luca között futottál a döntőben. Milyen érzés az, hogy egyre közelebb kerülsz hozzájuk, és felveszed velük a versenyt?

- Nagyon vártam már a felnőtt országos bajnokságot, hiszen tudtam, hogy ott lesz Kerekes Gréta és Kozák Luca is. Kíváncsi voltam, hogy mit fognak belőlem kihozni, és hogyan tudok majd teljesíteni egy ilyen versenyhelyzetben. Már az előfutamban is nagyot harcoltam Kerekes Grétával. Ott megelőzött, de nem sokkal, és nagy önbizalmat adott a következő futásra, hogy nem lehetetlen a feladat. Nem sokkal később jött a döntő, ahol kettejük közé osztottak be, amit egy nagyon jó dolognak fogtam fel. Tudtam, hogy kijöhet majd az, hogy miben kell még fejlődni és mi az, amiben sikerült előrelépni. Hamar kiderült, hogy a rajtomon van még mit fejleszteni, viszont a második és a negyedik gát között sikerült feljönni, és az egyéni csúcsom közelében futva ezüstöt nyernem, amit egy országos csúcs döntése alatt tudtam elérni (Kozák Luca felnőtt országos csúccsal nyerte a versenyt - a szerk.) egy erős mezőnyben, szóval nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ez a második hely.

- A nyíregyházi ob-val véget ért a fedettpályás szezon, eljött a várva várt pihenés ideje?

- Igen, most egy kisebb pihenés vár rám. Próbálok feltöltődni és kikapcsolódni, illetve jobban koncentrálni a tanulásra is, mivel májusban érettségizek majd. Elfáradtam a szezon alatt. Nem is testileg, hanem inkább egy kicsit fejben. A sok verseny kiveszi az erőt az emberből, de nem kell sok idő, és újra maximális erővel vetem bele magam a szabadtéri felkészülésbe, ami viszonylag hamar kezdődik. Számomra amúgy is inkább a 100 méteres gátfutás fekszik jobban, és a szabadban is sokkal szívesebben szeretek edzeni és versenyezni, de nagyon tartalmas volt ez a három hónapos időszak is.

-  Hogyan épül majd fel az említett alapozás?

- Miskolcon kezdjük, majd egy dél-afrikai edzőtáborban folytatjuk. Körülbelül két és fél hétig leszünk kint, amit nagyon várok. Voltam már korábban Afrikában a kenyai junior vb-n, de még ilyen hosszú időre nem utaztam külföldre. Izgulok és kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen alapozással milyen eredményeket érhetek majd el, mert még sosem készültem külföldön a szezon előtt, nemhogy egy másik kontinensen.

- Tekintsünk egy kicsit előre, mik a célok a szabadtéri szezonra, mik lehetnek a főversenyek?

- Nem szeretek több évre tervezi, mindig az aktuális évet tartom szem előtt. Idén lesznek országos bajnokságok és nyílt versenynek is, illetve az U20-as vb Kolumbiában, ahová már van szintem, viszont azt az idei évben is meg kell futni majd. Remélem, hogy sérülésmentes lesz a felkészülésem, és nagyon szeretnék Caliban jól teljesíteni, és egyéni csúcsokat futni a szabadtéri szezonban is. Hogyha ezek mind sikerülnek, én már nagyon elégedett leszek.

Fotók: Pesti János és MASZ