Simple Női Kupa 4. forduló

2022. március 16., szerda
17:00 Haladás-Viktória - Diósgyőri VTK

Simple Női Liga

2022. március 19., szombat
13:00 MTK - DVTK (Tv.: M4 Sport/M4 Sport+)

2022. március 26., szombat
16:00 DVTK - FTC (Tv.: M4 Sport/M4 Sport+)

- Nézzük először a tényeket. Edzőmeccsek maradtak el a vírushelyzet miatt, sérülések is nehezítik a dolgod, mondhatjuk, hogy nem éppen úgy alakult a felkészülés, ahogy előzetesen eltervezted?

- Sajnos finoman szólva sem így terveztük, de nem szeretnék panaszkodni, mert lehetne rosszabb is. Nagy Melinda és Jáhn Klaudia hosszabb időre kidőlt, de rajtuk kívül is van pár játékosunk, aki kisebb-nagyobb sérüléssel küzd jelenleg. A napokban meglátjuk, hogy kire tudunk számítani a kupamérkőzésen és az azt követő nagyon fontos bajnokikon. A vírushelyzet miatt sajnos nagyon kevés mérkőzést játszottunk, jó lett volna 3-4 meccsel többet játszani, de az ellenfeleink folyamatosan lemondták a találkozókat és bár mindent elkövettünk, az idő rövidsége miatt már nem tudtunk helyettük hasonló erősségű csapatot találni. Rajtunk nem múlott, elmentünk volna Budapestre, akár Szlovákiába is, de sajnos nem sikerült.

- Decemberben azt nyilatkoztad, hogy a keretben nem tervezünk sok változást. Ha jól látom, akkor nem is érkezett senki, akit be kellene mutatnod.

- Csak olyan játékost szerettünk volna igazolni, aki azonnal a segítségünkre lehet és rögtön bevethető, mivel ilyen labdarúgót nem tudtunk hozni, így házon belül oldjuk meg azoknak a pótlását, akik most sérülés miatt nem állnak a rendelkezésünkre. Ez a keret alkalmas arra, hogy a céljainkat elérjük, ne felejtsük el, hogy magyar, görög, román és szerb válogatottjaink is vannak, de az egyik alapvető célunk erre az évre egyébként is az volt, hogy minél több fiatal magyar lányt beépítsünk a csapatba.

- Ha már említetted, akkor az egyértelműen látszik, hogy az elmúlt évekkel szemben nagyon sok fiatal kapott lehetőséget ősszel.

- Próbáljuk a fiatalokat beépíteni továbbra is, ebből nem is engedünk. Havasi Bernadett, Katona Flóra és Somogyi Diána már bemutatkozott ősszel a felnőttek között, a téli felkészülés során pedig csatlakozott hozzánk az U19-es csapatból Végh Katalin és Zahár Flóra is, utóbbi már a kispadon is kapott szerepet az év vége felé, hamarosan mindketten a pályán is bizonyíthatnak majd. Korosztályos válogatott játékosokról beszélünk, akikre nagyon büszkék vagyunk, számolunk velük.

- Ha el tudunk vonatkoztatni a felkészülési meccsektől, mennyire áll készen a csapat a tavaszi rajtra?

- Sokat fejlődtünk nyárhoz képest, elsősorban csapat szinten, sokkal jobban mozognak együtt a csapatrészek, a lányok értik, hogy mit szeretnénk játszani, egyszóval látszik, hogy van értelme a munkának. A stáb is fejlődött, már mi is jobban értjük, hogy a lányoktól mit várhatunk el. De egyénileg is látszik a fejlődés, főleg azokon a fiatalabb hölgyeken, akik nyáron csatlakoztak hozzánk. Úgy érzem, hogy a csapat készen áll, a játékosok motiváltak, bízom benne, hogy ez így is marad. De ha kicsit viccesen akarok fogalmazni, akkor a nyáron lejáró szerződésű labdarúgók a hosszabbításért is dolgoznak, így kellően motiváltak kell, hogy legyenek, ha azt szeretnék, hogy a DVTK új szerződést ajánljon nekik. Bízom bene, hogy azokat a védekezési hibákat ki tudjuk javítani, amelyekből ősszel sok gólt kaptunk, és akkor szebb lehet a tavaszunk, mint amilyen az őszünk volt. De nem csak a védelmet, hanem az egész csapatot stabilizálnunk kell, hiszen, ha a csapat lövi a gólokat, akkor a csapat is kapja azokat.

- Mi a cél a Haladás-Viktória ellen?

- Ahogy a sorsolás után is említettem, számunkra ez lesz az év egyik legfontosabb meccse. Nagyon fontos a jó rajt, ezért természetesen győzni akarunk. Tovább kell jutnunk, mert a kupadőntő a célunk, de nem lesz könnyű dolgunk. Sőt, rögtön utána jön két tévés meccsünk, az MTK ellen idegenben és az FTC elleni itthon a stadionban. A mi filozófiánk szerint mindenhol nyerni akarunk, itthon és idegenben egyaránt. Így lesz ez Szombathelyen és a két pesti csapat ellen is.