A vasárnapi szikrázó napsütésben sokan azt várták mi lesz az asztalon ebéd gyanánt, vagy esetleg milyen programok lesznek a szabadban, addig csapatunk tagjainak már az esti megmérettetés járta át a gondolatait. Egy sikeresnek és élvezhetőnek mondható felkészülés után elérkeztünk oda, amit bő két hónapja vártunk, bemutatkozást az első osztályban! Talán a sorsolás körüli problémák, vagy pusztán a sors akarata, de a nyitómeccsünket az ellen a Fertőszentmiklós ellen játszottuk, akiket a másodosztályban egy remekbeszabott előzéssel letaszítottunk az első helyről. Mivel a két csapat úgy ismeri egymást, mint a saját tenyerüket, borítékolható volt egy megfontolt és taktikus mérkőzés.

A mieink a Kovács – Ignéczi, Juhász, Fervégner, Kállai – Lukács, Bognár – Szucsik, Varga, Kovács – Sarok kezdő tizeneggyel futottak ki a virtuális gyepre, és ha már ott voltak, akkor le is tették névjegyüket az első osztályban. A játék elejétől fogva magunkhoz ragadtuk az irányítást, ami a 35. percben Varga góljával az eredményben meg is mutatkozott. A csapatnál uralkodó jó hangulatot kihasználva, az ilyenkor hátráltató görcsöt a kezekben elkerülve magabiztosan nyomtuk az X O ∆ □ kombóit. A második félidőben ugyanezt a mentalitást fenntartva zsebeltük be a 3 pontot.

DVTK e-Sport - FSE eSport 1-0 Gólszerző : Varga Máté

A második mérkőzésen az első osztály rutinos csapatának, a Trollfocinak próbáltunk borsot törni az orra alá. A kezdőben változtatva a Kovács – Ignéczi, Deno, Fervágner, Kállai – Hídvégi, Bognár – Szucsik, Varga, Eszenyi – Sarok tizenegy vette fel a harcot. A rutin nem mellettünk szólt és a hazaiak már a középkezdéstől szerették volna ránt erőltetni az akaratukat. Ennek eredménye volt a gyorsan bekapott gól, ugyanakkor ez nem tört össze minket és hamar összeszedtük magunkat. Egy nagyszerű egyéni alakítást követő beadást váltottunk gólra, mellyel mondhatjuk nem csak ellenfelünket, de a kommentátort is sikerült sokkolnunk. A közvetítéssel ellentétben nem akadozott a játékunk és egy kiegyenlített félidőt hoztunk le. A második felvonásban mindenki a helyén volt, a hazaiak szpíkerét többször hoztuk „így is van“ állapotba, mikor is a védőik szerelésének örvendezve konstatálta, hogy elkerülték a veszélyt a kapujuknál. Sajnos azonban a végén egy szerencsésnek mondható találatnak köszönhetően vereséggel kellett letennünk a kontrollerünket.

TrollFoci Hálószaggató - DVTK e-Sport 2-1 Gólszerzők; Mónus,Nagy - Bognár Patrik

Jól játszottunk, benne volt egy bravúros döntetlen az előző idény ezüstérmesével szemben, de nem lehetünk boldogtalanok, hisz 3 ponttal zártuk első hétvégénket. Összességében két szórakoztató mérkőzést láthattak azok, akik vasárnap este az RTL Klub vagy a TV2 reklámokkal tarkított film dömpingjei helyett minket választottak.

Folytatás a héten újra együtt, mert Együtt vagyunk győzni fogunk! DVTK!

Az összefoglalókat Fükő Péter készítette