Az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai a társszervekkel közösen sportrendezvényt szerveztek a DVTK Labdarúgó Sportakadémián. Az eseményen a Baktakéki Körzeti Általános Iskola és a Csenyétei tagiskola hátrányos helyzetű tanulói vehettek részt. 
A rendőrök az elmúlt időszakban egy közös fórumon találkoztak a Baktakéki Körzeti Általános Iskola pedagógusaival, illetve a Máltai Szeretetszolgálat, és a gyermekvédelemi-szolgálat helyi szakembereivel. A találkozás során kiderült, hogy a közösségben végzett sportolás segíti az elfogadó, empatikus viselkedés kialakítását, illetve a sport toleranciára, együttműködésre nevel. Ezért született meg a gondolta, hogy a gyerekeknek egy sporttal és élményekkel teli napot szervezzenek a DVTK Stadionban és a klub edzőközpontjában. 
Ezen a napon a DVTK LSA szakembereinek segítségével a hátrányos helyzetű gyerekek megtekinthették a pályát, és a stadion valamennyi helyiségét. Ezután pedig az utánpótlás edzők segítségével a fiúk bemelegíthettek, majd egy focimeccet is játszhattak. 
 A DVTK Labdarúgó Sportakadémia pedig a nap lebonyolítását vállalta magára. 

- Természetesen a DVTK LSA minden hasonló kezdeményezést támogat és igény esetén próbál segítő kezet nyújtani - fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban Polényi Tamás, társadalmi kapcsolatokért felelős munkatárs. - Számunkra is fontos, hogy az akadémiánk ne csak a sport világnak, hanem az egész társadalomnak szerves része legyen. Remélem, hogy maradandó élményt tudtunk nyújtani a hozzánk érkező hátrányos helyzetű gyermekeknek azzal, hogy betekintést nyertek a DVTK mindennapi életébe. 

Az Encsi Rendőrkapitányság vezetője dr. Antal István r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szakemberei, illetve a főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai a rendezvényen résztvevő összes gyermek részére a nap végén egy ajándékcsomaggal kedveskedtek.