Beharangozó 2022. április 14., csütörtök

"Jó egyéni teljesítményekre van szükségünk"

A Tippmix Női NB I. A csoportjának helyosztó mérkőzésein a harmadik helyért Pécsett kezdi meg a két győztes mérkőzésig tartó párharcot a DVTK kosárlabda csapata. A péntek esti rangadó előtt a csapat vezetőedzőjét, Völgyi Pétert kérdeztük.

"Jó egyéni teljesítményekre van szükségünk"


- A Sopron elleni elődöntő után közel két hét telt el. Sikerült egy kicsit pihenni?
- Szerencsénkre volt egy kis időnk pihenni és regenerálódni az elmúlt közel két hétben. Végeztük egy rövidke, minimális alapozást, hogy fizikálisan a topon legyünk a bronzcsata mérkőzésein. Ilyenkor lehet kezelni a kisebb bajokat és apróbb sérüléseket, így ilyen szempontból hasznos volt a pauza.
 
- Mivel telt az elmúlt tizenegy nap?
- Nem volt egyszerű úgy készülni, hogy tulajdonképp csak a rendelkezésre álló idő felénél derült ki, ki ellen is kell majd pályára lépnünk a bronzéremért. Szerettünk volna edzőmérkőzést lekötni, de a bajnokságnak ezen szakaszában minden csapatnak megvan a kialakult menetrendje, nehéz ellenfelet találni. Így igyekeztünk minél több egymás elleni játékkal készülni a pécsiekre.
 
- Ellenfelünknek öt nappal kevesebb ideje volt pihenni. Előnyünkre válhat ez?
- Nem feltétlen előny, hisz egy-egy ellenfélre fel lehet készülni három-négy nap alatt. A bajnokság ezen szakaszában egyszerűbb lendületből, ritmusból belevágni egy ilyen kiélezett párharcba.
 
- Milyen stílust képvisel ez a Pécs, szemben az eddigi playoffbeli ellenfeleinkkel, a Sopronnal és Győrrel?
- A Pécs a Győrhöz hasonlóan gyors és lendületes kosárlabdára törekszik. Megvannak a jó külső dobóik és csapatként is jól funkcionálnak, amit nagyszerűen példáz az alapszakaszban elért harmadik helyük is. Komplex és fegyelmezett játék mellett jó egyéni teljesítményekre van szükségünk ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát az első mérkőzésen.

Tippmix Női NB I. A csoport - 3. helyért - 1. mérkőzés

2022. április 15., péntek
18:00 NKA Universitas PEAC - DVTK